Mēness sējas kalendārs 2024. gada maijam: labvēlīgi un nelabvēlīgi datumi dārza darbiem

Uzzini, kuras dienas tam ir piemērotas 2024. gada maija Mēness sējas kalendārā. Tas palīdzēs tev maksimāli labi izmantot savu laiku dārzeņu dārzā.

Ņemot vērā Mēness fāzes, labākās dienas darbam dārzā un mazdārziņā 2024. gada maijā būs šādas: 3-4, 9-13, 17-22, 25-27, 30-31. Izmantojiet tās stādīšanai, appļaušanai, laistīšanai, mulčēšanai, apgriešanai utt.

Tajā pašā laikā vismazāk labvēlīgas dienas dārza darbiem būs 6., 8., 15., 23.-24., 28. maijs. Šīs dienas labāk veltīt rūpēm par tuviniekiem, mājas darbiem, sava izskata kopšanai.

Mēness sējas kalendārs 2024. gada maijam katrai dienai

1.-2. maijs – neitrālas dienas sējai, stādīšanai. Labāk ir rūpēties par kultūraugiem. Varēsi arī ravēt vai nopļaut nezāles, apsmidzināt augus pret kaitēkļiem vai slimībām.

3.-4.maijs – labākās dienas redīsu, burkānu, redīsu, biešu sējai, vēlo kartupeļu šķirņu stādīšanai. Var stādīt arī pākšaugus. Stādus var pārstādīt uz piemērotāku vietu.

5.-6.maijs ir dārza darbiem nelabvēlīgas dienas. Tomēr dārzkopji var nodarboties ar aršanu, augsnes uzirdināšanu, nezāļu ravēšanu.

7.maijs – neitrāla diena sējai, bet, ja nepieciešams, var nodarboties ar sīpolu stādīšanu. Var arī sagatavot sēklas – mērcēt tās dīgšanai.

Lasi vēl: Kā atbrīvoties no maijvaboles un tās kāpuriem: drošas metodes

8.maijs ir vēl viena nelabvēlīga diena. Tomēr varat apskatīt zāliena stāvokli un, ja nepieciešams, nopļaut zāli. Varat arī lietot sezonālo mēslojumu.

9.-13.maijs – ļoti labvēlīgas dienas baklažānu, paprikas, gurķu stādīšanai un sējai. Var pārstādīt zemeņu krūmus, sēt viengadīgās un daudzgadīgās puķes. Neaizmirstiet parūpēties par dārzu, īpaši stādiet augļu kokus un ogu krūmus.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

14.maijs ir neitrāla diena stādīšanai, tāpēc labāk šos darbus atlikt uz citu datumu. Siltā laikā varat veikt siltumnīcu tīrīšanu, vēdināšanu. Pārbaudiet augus, vai tie neslimo ar slimībām un kaitēkļiem.

15.maijs – dārza darbus labāk neveikt. Šī ir tam nelabvēlīga diena.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment