Vientuļā nāve – dīvains fenomens no Japānas. No redzētā asinis burtiski sastings!

Ir zināms gadījums, kad vienuviet tika atrasti veseli trīs vientuļnieki, jo bija nomirusi vesela ģimene, neatrasti pavadot savā mājoklī pāris mēnešus. Par to uzzināja tikai tad, kad viņiem nesamaksātu rēķinu dēļ atslēdza gāzi un elektrību. Mājā ieradās policija, un, lūk, rezultāts – trīs līķi, kas pašsaprotami vairs apmaksāt rēķinus nebija spējīgi.

Patiesībā, tā ir ļoti nopietna sociālā problēma. Pirmais “vientuļās nāves” gadījums Japānā ir aprakstīts jau 1980. gadā. Kopš tā laika šādi mirušo cilvēku skaits ir krietni pieaudzis – tikai 2009. gadā “vientuļā nāvē” miruši 32000 vecu ļaužu. Statistika liecina, ka kodokusi parasti ir vecumā no 65 gadiem un vairāk.

Vēl pāris briesmīgu faktu.

2006. gadā teju 5% visu apbedījumu Japānā bija tieši saistīti ar kodokusi, bet Tokijā 2008. gadā bija atrasti vairāk nekā 2000 mirušo, kas tādā stāvoklī savā mājvietā pavadīja jau pāris mēnešus. Lielākoties šādu likteni piemeklē vīriešus, kas ir dziļi noslēgušies sevī. Tikpat bieži tā notiek ar veciem ļaudīm, jo viņi parasti dzīvo vieni.

Par galveno iemeslu šai briesmīgajai tendencei uzskata sociālo izolāciju. Japānā cilvēki galvenokārt tendēti strādāt, tādēļ daudzi dzīves laikā nav izveidojuši sev ģimenes, rezultātā pensijas vecumu pavadot vientulībā. Viņi neuztur nekādus sakarus ar draugiem vai radiniekiem, ieslīd savā vientuļajā pasaulē un vēlāk arī nomirst vieni.

Saskaņā ar 2010. gadā veiktajiem iedzīvotāju skaitīšanas datiem, 20,1% vīriešu un 10,6% sieviešu Japānā 50 gadu vecumā nekad nav bijuši precēti. Tiek paredzēts, ka pēc 15 gadiem šis skaits paaugstināsies līdz 30% vīriešu un 20% sieviešu, kas savu mūžu pavadīs bez ģimenes. Nākotnē šādu nāves gadījumu skaits tikai pieaugs – īpaši pusmūža vīriešu starpā un sieviešu, kuras būs nodzīvojušas ilgāk par saviem vīriem.

Cilvēki, kuri bez mokām nomirst savās mājvietās, Japānā tiek uzskatīti par laimīgiem. Bēdīgs ir vien fakts, ka šādus mirušos parasti atrod tikai pēc pāris nedēļām, kad kaimiņi sāk sūdzēties par nepatīkamu smaku. Daudzi uzskata, ka “vientuļā nāve” saistīta ar to, ka japāņi nav raduši domāt par nāvi. Viņiem nav pieņemts runāt par un rēķināties ar nāvi. Briesmīgi!

Avots: ofigenno.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment