Viņa 13 gadīgais dēls izdarīja pašnāvību; Ģimene vaino skolu notikušajā

daniela vestule

13 gadus vecais Daniels atņēma sev dzīvību pirms nedēļas, jo tika apcelts sava svara, atzīmju un labsirdības dēļ. Pirms nāves viņš atstājis vēstuli, kurā stāsta, kāpēc to dara. Tēvs šo vēstuli publicējis internetā, jo, kad viņi devās uz skolu notās netika saņemt nekāds atbalsts.

Lūk, kas bija rakstīts vēstule, kuru Daniels bija atstājis:

No sākuma viss bija labi. Man bija daudz draugu, labas atzīmes un lieliska dzīve, bet tad es pārvācos un pēc tam atgriezos atpakaļ, un viss bija pavisam citādāk. Mani vecie draugi bija mainījušies, viņi ar mani nerunāja, es viņiem vairs nepatiku.

Mans ‘draugs’, viņš izgāzās un es izgāzos arī, bet A izgāza to uz mani. Viņš par mani ņirgājās kopā ar J, M, JO un JA. Viņi to dari nepārtraukti, līdz es sakāvos ar A. Visi pārtrauca to darīt izņemot JO, viņš bija ļoti dusmīgs. Tas viss nonāca līdz tam, ka es sakāvos ar Jo un man bija lauzts mazais rokas pirkstiņš. Viņš iekļuva lielās nepatikšanās.

Bet viņi turpināja, es vienkārši padevos, skolotāji arī nedarīja NEKO! Viņi nekā viņus nesodīja un neradīja problēmas, lai gan viņi darīja daudz slikta. Toties es iekļuvu problēmās, jo A domāja, ka es viņu iegāzu speciāli, un bija dusmīgs uz mani.

Beigās jau es neko neteicu nevienam skolotājam, izņemot vienu…viņa bija jaukākā skolotāja un saprata, kas notiek. Viņa centās kaut ko darīt, taču tas nebija uz ilgu.

Es vēlējos izkļūt ārā, es visādi lūdzos. Beidzot es tiku ārā, es izgāzos, bet man ir vienalga, es biju ārā un tas ir viss ko es vēlējos.

Visa ģimene ir satriekta un tai skaitā arī internets, visi sēro, jo ir ļoti skumji, ka bērns atņem sev dzīvību, jo vairs nespēj paciest apcelšanu skolā. Un tas nenotiek tikai ASV, bet arī Latvijā pavisam noteikti vairāki bērni katru reizi atnākot mājās no skolas pēc kārtējās dienas, kad kāds pēc pilnas programmas paņirgājies par viņu, apsver šādu domu, jo ir grūti gadiem ilgi, ko šādu paciest.

Manam dēlam nevajadzēja mirt, lai viņš tiktu sadzirdēts. Pavisam noteikti kaut kas nav kārtībā ar vadību skolā, ja bērns nevar iet lūgt un saņemt palīdzību no pieaugušajiem, kuru darba pienākumos tas ietilpst.

Pēc vēstules publicēšanas internetā, kā jau ierasts, kaut kas ir sācis notikt, jo kā mēs zinām, internetā viss izplatās ļoti ātri, turklāt sagādāt kādam sliktu reputāciju, arī ir pavisam vienkārši, taču ne tāds bija Daniela ģimenes mērķis, viņi vēlējās tikt sadzirdēti!

daniela gimene

Daniela tēvs internetā ievietotajā video saka: To zēnu vecākiem, kuru dēli apcēla manu bērnu es novēlu nekad nepiedzīvot to, kam pašlaik cauri iet mūsu ģimene. Jūs savu bērnu varēsiet apskaut un redzēt, ar viņu runāt turpmākos gados un pat iespējams visu savu dzīvi, bet man ādas iespējas vairs nav, jūsu mazie briesmoņi atņēma to man un manai sievai.

daniela teva video

Viņš sava dēlam ir izveidjis piemiņas profilu, kurā ievietojis 18 minūšu garu video, kuru skatoties nespēj neraudāt! Ja vēlies noskatīties šo video (angļu valodā), spied šeit- Daniel Fitzpatrick

Sabiedrībai ir jāmainās! Audzināsim savus bērnus gudrākus, jo tas notiek arī pie mums, tas notiek visā pasaulē, tikai pārāk daudzi par to klusē, pārāk daudz ieslīgstam darbos, ikdienas rutīna, ka pat nepamanām kā mūsu bērns cieš!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment