Viņa lika savam draugam iešaut bērna galvā, lai viņu nomierinātu – neticami, kā tas beidzās!

Tiesnesim vajadzēja 35 minūtes, lai atzītu Emmu Horsmeni (24) par nevainīgu nelikumīgā smagu miesas bojājumu nodarīšanā Herijam Stadlijam. Harijs bija tik vien kā pusotru gadu vecs, kad Džordans Valters viņa virzienā pavērsa teleskopisku ieroci un nospieda tā gaili. 

 

Pauls Kuks, apsūdzētās aizstāvis, jautāja Horsmenai: “Kā tu uzzināji, ka no ieroča tika izšauts?” 

Es to nezināju. Es vienkārši palūkojos lejup, tad augšup un ievēroju, ka Harijs asiņo. Tas ir viss, ko atceros. Harijs sēdēja mammai klēpī. Džordans palika virtuvē un nenāca viesistabā, mēs viņam tikai palūdzām atnest dvieli. Džordans runāja pa telefonu, bet Eimija tikmēr lūdza, lai kāds izsauc neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Džordans prasīja, ko viņam darīt. Eimija atbildēja, ka jāsazvana “ātrā palīdzība”, un tā viņš arī darīja. Atbrauca vairākas neatliekamās palīdzības brigādes. Viss notika ātri. Es tikai atceros, ka Harija brūce asiņoja un ka ieradās policija. Neko citu nespēju atminēties,” sieviete skaidro.

Lasi vēl: Melnādainai sievietei piedzimst baltādains bērns. Vai viņa būtu vīram paskaidrojumu parādā?

Hormena teica, ka notikušā dēļ jutās briesmīgi – tā, it kā tas būtu viņas pašas bērns. Atkārtotas nopratināšanas laikā Hormenai tika jautāts, kādēļ viņas liecība, kas sniegta policijā, atšķiras no tiesā sniegtās. “Tā ir atšķirīga, jo man nebija advokāta, kurš palīdzētu man noformulēt notikušo. Es nebiju psiholoģiski stabila,” Horsmena atbildēja.

Kad jautāts par to, kādēļ viņa nav minējusi komentāru sniegšanu Valteram pirms ieroča izmantošanas, viņa metās aizstāvēties: “Džordans nedzirdēja, ko es teicu. Un es vairs neatceros, ko tad īsti tobrīd sacīju.” Valters iepriekš atzina nelikumīgu un ļaunprātīgu rīcību, kas noveda pie smagu miesas bojājumu nodarīšanas.

No apsūdzības puses advokāts skaidroja: “Esmu pārliecināts, ka jūs nevēlaties atzīt, ka izteicāt vārdus, kas veicināja mazuļa dzīvības apdraudēšanu. Jūs vēlējāties, lai bērns apklust, kad pret viņu tiek pavērsts ierocis.”

Harijs tika nogādāts Bristoles bērnu slimnīcā, kur viņam tika veikta neatliekama operācija. Ārsti zēnam diagnosticēja galvaskausa lūzumu, pietūkumu un asiņošanu smadzenēs. Lode netika atrasta. Lai arī Harija runāšanas prasmes attīstās normālā tempā, viņš cieš no pēctraumatiskā šoka lēkmēm, zēns šobrīd tiek ārstēts, izmantojot pretkonvulsiju medikamentus.

Avots: telegraph.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment