Viņa skolā staigāja bez krūštura; neticami, ko izdarīja skolas vadība

34F999AB00000578-3627774-image-a-46_1465237159598

Šis krekls man bija mugurā, kad es tiku izsaukta pie vadības. Un pavisam noteikti nav iespējams pateikt, ka man nav krūštura, ja patiešām ļoti, ļoti vērīgi neieskatās. Es neuzskatu, ka es būtu uzvilkusi, ko tādu, kas neatbilst ģērbšanās noteikumiem.

Meitene saņēma rājienu par to, ka viņai neesot uzvilkts krūšturis. Pamatojums, kāpēc meitene šādi nedrīkstot staigāt bija – tas liek justies citiem skolēniem neērti. Meitene bija neizpratnē, jo viņa nespēja saprast, kā tieši tas kādam liek justies neērti, jo nekas taču īsti nav redzams.

Viņa ar šo situāciju un savu sašutumu dalījās interneta vidē, kur viņa arī saņēma atbalstu. Tika izveidota lapa, kurā viņa dalījās a visu notiekošo un mudināja arī citas meitenes/sievietes solidarizēties.

Kāds komentētājs rakstīja:

Nevienai meitenei/sievietei nevajadzētu valkāt krūšturi, ja viņa to nevēlās, un nevienam nav tiesības viņām noteikt ko darīt un ko nedarīt sava komforta dēļ. Tāpat kā mums vīriešiem neviens nenosaka valkāt apakšveļu vai nevalkāt.

Simtiem cilvēki pievienojās Facbook lapai “No Bra No Problem” , lai atbalstītu Keitlīnu. Pašlaik šai lapai jau ir vairāk kā 1000 sekotāju.

Keitlīna aicināja arī citas meitenes solidarizēties, un kopā viņas sarīkoja protesta akciju, kurā visas devās uz skolu, nevalkājot krūšturi. Tas tika atspoguļots arī ziņās un parādījās daudz kur internetā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">filips-72</cite>

    Akciju vajadzētu turpināt ,tāpat kā to dara dažās Japānas skolās (vakar ,,netā” lasīts)
    proti ,pārdodot savas biksītes un ne jau tās mazgātās no skapja ņemtās!
    Ko tad skola iesāktu ? Kādus lēmumus pieņemtu ?

  • <cite class="fn">murgs</cite>

    Ja krūtis ir mazas un stingras, tā parasti ir jaunām un slaidām meitenēm, tad neviens no malas, bez pataustīšanas, pat nepateiks ka nav uzlikts krūšturis.

Leave a Comment