Viņķele uzskata, ka labākais kandidāts veselības ministra amatam ir

Pagaidām iespējamie veselības ministra amata kandidātu vārdi publiski nav izskanējuši. Taču pašreizējā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) priekšlikums paredz, ka veselības ministra amats nonāktu “Apvienotā saraksta” (AS) pārraudzībā.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Latvijas Māsu asociācijas prezidenti Ditu Raisku satrauc fakts, ka pašlaik nav aplēses par potenciālajiem veselības ministra amata kandidātiem.

Tas nozīmē, ka cilvēki nesteidzas uz veselības sektoru. Raiska sacīja, ka veselības nozare tiek uzskatīta par prioritāti, taču ir ļoti daudz neatrisinātu jautājumu, kas jārisina, piemēram, veselības aprūpes finansēšana un atalgojums. Iepriekš tika pieļauts, ka veselības ministrs tiks meklēts ārpus partijas loka.

Par neizdarību saistībā ar Covid-19 vakcīnu iepirkumu apsūdzētā bijusī veselības ministre Ilze Viņķele uzskata, ka veselības ministra portfelis būtu jāuztic bijušajam Nacionālā veselības dienesta vadītājam Edgaram Labsvīram. “Drīz jau redzēsim, kā jaunajai valdībai veiksies. Tur jau ir iestrādāta viena kļūda.

Progresīvajiem, konkrēti Edgaram Labsvīram, bija jāuztic veselība. Nav zināms, kā viņam veiksies, bet viņš noteikti neieķertos, jo viņam ir domas skaidrība, orientācija uz sabiedrisko labumu un sistēmas izpratne, kas ir liels pluss,» mikroblogošanas vietnē raksta I. Viņķele. “Twitter”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment