Pavļuts neizpratnē par notikušo Dobeles slimnīcā

Kā ziņots, pagājušās nedēļas nogalē kāda māte saskārās ar necieņu no Dobeles slimnīcas darbinieku puses, kuri esot neļāvuši viņai palikt pie sava dēla – “mūžīgā bērna” jeb smagi slima pacienta.

Lai gan vīrietis ir kopts, Iekšķīgo slimību nodaļas vadītājs lika mātei pamest slimnīcu. Viņa to darīja kopā ar dēlu, jo viņš nevarēja palikt bez uzraudzības. Taču, viņu stāvoklim pasliktinoties, abi atgriezās slimnīcā, kur valdes priekšsēdētājs deva atļauju palikt, ja māte neaizņems atsevišķu gultu. LTV sižets bija šokējošs sabiedrībai.

Uz situāciju reaģējis arī veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP). Veselības inspekcija (VI) aicina Dobeles slimnīcu sniegt precīzu informāciju par pacienta tiesībām uz pavadošās personas atrašanos ārstniecības iestādēs. Latvijas normatīvajos aktos pacienta tiesības uz pavadošās personas klātbūtni ir skaidri noteiktas Pacientu tiesību likuma 5. pantā.

Šis pants nosaka, ka pacientam ir tiesības uz savas ģimenes un citu personu atbalstu ārstēšanās laikā. Ministru kabineta noteikumi par veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un apmaksas kārtību cita starpā nosaka, kā ārstniecības iestādēm tiek maksāta par pavadošās personas klātbūtni ar noteiktām pacientu grupām

. VI norāda, ka informācija par šādu noteikumu neesamību, ko Dobeles slimnīcas vadība publiski izpauda medijiem, neatbilst patiesībai un ir vērtējama kā sabiedrības un pacientu maldināšana.

Tāpēc aicinām Dobeles slimnīcas vadību publiski atsaukt maldinošo informāciju, ievērot pacientu tiesības un sniegt precīzu informāciju par pacienta tiesībām uz pavadošās personas klātbūtni ārstniecības iestādēs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment