Viņš, pavisam noteikti, ir nopelnījis titulu- labākais tēvs pasaulē

37 gadus vecais Lī Česters pieņēma šo drosmīgo lēmumu pēc tam, kad viņa meitiņa Ezme cieta no pēkšņas nieru mazspējas un insulta.

Lī nevajadzēja ilgi domāt, lai pieņemtu lēmumu. Pēc nieru mazspējas meitenītei nācās pavadīt 14 mēnešus dialīzes procedūrās – 12 stundas dienā un septiņas dienas nedēļā. Uzzinot analīžu rezultātus, ka viņš var būt nieres donors un nodrošināt meitai normālu un laimīgu dzīvi,  Lī nekavējoties izmantoja šo iespēju.Šobrīd viņi abi atrodas katrs savā slimnīcā Mančesterā, un atveseļošanās norit ļoti veiksmīgi, bet meitenītes mammai Reičelai nākas saplānot laiku, lai viņus varētu apciemot.

Tas ir vecāku pienākums, un jebkurš to būtu darījis, ja nonāktu manā vietā. Dažas nedēļas pirms operācijas ves sāku apjaust, cik tas viss ir nopietni, un tad, kad pienāca operācija, morfīna ietekmē sāku pat jokot ar slimnīcas personālu.

Ārsti vēl nespēj pateikt, kas tieši izraisīja mazās Ezmes nieru mazspēju, bet pagājušā gada Jūnijā tās pēkšņi pārstāja darboties, un dienu pirms Ziemassvētkiem viņa cieta no insulta. Ģimene uzskata, ka šī pieredze Ezmi padara par stiprāku cilvēku, un viņai piemīt milzīgs gribasspēks. Lī stāsta, ka Ezme ir tik daudz laika pavadījusi slimnīcā, ka jūtas tur kā galvenā un jau sākusi izrīkot personālu.

Nieru mazspēja tika diagnosticēta, asins analīžu laikā, taču toreiz viņai bija tikai klepus, tāpēc vecāki bija šokā par diagnozi. Tomēr, neskatoties uz ikdienišķajām dialīzes procedūrām, Ezme ir ļoti dzīvespriecīga. Lai arī jebkurš no vecākiem varēja būt nieres donors, tēvam bija labāka saderība, un viņš nekavējoties piekrita to ziedot. Pēc insulta Ezmei sešas nedēļas nācās pavadīt intensīvās terapijas nodaļā, kā arī no jauna nācās mācīties ēst un staigāt.

Lee-Chester-father-donates-kideny-to-daughter (1)

Lai parūpētos par meitu, Reičelai nācās nomainīt darba vietu, un viņa visu šo laiku ir bijusi kā ģimenes stūrakmens. Tagad, pēc operācijas, ģimene cer, ka Ezme spēs atstāt visas veselības problēmas pagātnē un Septembrī uzsāks bērnudārza gaitas. Turpmāk vajadzēs doties uz pārbaudēm pie ārsta, lai redzētu, vai organisms ir pieņēmis nieri, taču pagaidām izskatās, ka viss būs kārtībā.

Lī stāsta, ka tagad ir sapratis, cik liela nozīme ir orgānu ziedošanai. Tā var izmainīt cilvēka dzīvi, tāpēc viņš uzskata, ka katram vajadzētu pieteikties tam, un, ja viņi spēj palīdzēt, tad darīt to. Viņš arī uzslavēja slimnīcas personālu, kas tik ilgi rūpējās par Ezmi. Viņas mamma Reičela ierakstīja Facebook kontā, ka Lī ir labākais tēvs pasaulē, jo viņš meitai ir uzdāvinājis iespēju dzīvot laimīgu dzīvi, kā arī iemācījis, ka dzīvē  viss ir iespējams.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment