Jauns pētījums atklāj, ko vīrieši domā par savu izskatu

Izrādījās, ka tikai puse no aptaujātajiem vīriešiem ir apmierināti ar savu ārējo izskatu. Gandrīz ceturtā daļa bija neapmierināti ar to, bet pārējie atbildēja neitrāli.

Šie rezultāti ir līdzīgi arī aptaujāto sieviešu vidū.

Turklāt vīriešu vidū ārējais izskats bija otrais svarīgākais faktors, lai viņi būtu laimīgi, un tas pat pārspēja mīlestību. Vienīgais, kas bija vēl  ciešāk saistīts ar vispārējo laimi, bija apmierinātība ar finansiālo situāciju.

Pētījuma autors Čepmena Universitātes psiholoģijas profesors Ph. D Deivids Frederiks skaidro, ka uztraukties par savu izskatu nav nekas neparasts, jo tas ietekmē to, kā citi tevi uztver. Tāpēc doma, ka neizskaties pietiekoši labi, var likt  justies nelaimīgam.

Tomēr, ja būsi pārliecināts par sevi, tad arī izskatīsies labāk citu acīs. Ievēro šos ieteikumus, un jutīsies labāk:

Ievēro stratēģiju apģērba izvēlē

Psihoterapeite Ketrīna Šafnere norāda, ka savu tēlu var uzlabot, ja apzinies, kādas drēbes tev vislabāk piestāv.

Uzlabo formu ar 30 minūšu treniņu mājas apstākļos

Protams, ka sportošana var palīdzēt uzlabot fizisko formu, ja trenējies nedēļām ilgi. Tomēr pašsajūtu un pārliecību par sevi var uzlabot uzreiz, jo fiziskās aktivitātes palīdz atbrīvot laimes hormonus endorfīnus. Nav obligāti jāpavada vairākas stundas sporta zālē, jo ir pieejamas dažādas programmas, kas aizņem tikai 30 minūtes, un tās var veikt arī mājās.

Ja vēlies zaudēt svaru, izvēlies veselīgāku pārtiku

Ja uztraucies par savu izskatu, jo tev ir svarīgs sieviešu viedoklis, tad uztraukumam nav pamata. Kādā citā pētījumā ir pierādīts, ka sievietes patiesībā augstāk vērtē cilvēka personību, nevis izskatu, un viņas pievērš uzmanību vīriešiem ar dažādu veidu ķermeņa uzbūvi.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment