Visa pasaule ir šokā: zobārsts no ASV nogalina Āfrikā iemīļotu Lauvu!

2AEB836100000578-3178135-image-a-2_1438143381314

Palmers saka, ka viņš uzticējies vietējiem gidiem, kas pārzina noteikumus un ļāva viņam nonāvēt lauvu Cecilu, izmantojot modernizētu loku, pirms viņa ādas nodīrāšanas un viņa galvas nogriešanas, lai to pārvērstu par trofeju.

Zobārsta birojs nu ir kļuvis par dzīvnieku tiesību aktīvistu protestu mērķi, aktīvisti izjūt riebumu pret šo cilvēku, tieši šī aktivitāte ir pamudinājusi Zimbabves varas iestādes sazināties ar viņu.

Viena no skarbākajām apsūdzībām nāca no Cilvēkiem par Ētisku Attieksmi pret Dzīvniekiem (PETA), kuri Twitter kontā publicēja ierakstu, ka Palmers par Cecila nonāvēšanu būtu jāpakar.

Valters Palmers, zobārsts, kurš nogalināja lauvu.
Valters Palmers, zobārsts, kurš nogalināja lauvu.

PETA turpināja, sakot: „Medīšana ir gļēvuļu nodarbe. Lai gūtu emocijas, šis vīrietis nogalināja dzīvu būtni.”

„Visi mežonīgie dzīvnieki ir mīlēti, bet tādiem medniekiem, kā šis, pārlieku priviliģētais mazais cilvēķelis, šie dzīvnieki ir tikai mērķi.”

„Foto ar šo zobārstu, kurā redzams, ka viņš smaida atrodoties blakus cita dzīvnieka līķim, liks sašķebināties jebkurai dvēselei, kas to redz.”

Mednieks samaksāja 55 tūkstošus ASV dolāru (51 tūkstotis Eiro) par medību atļauju ceļojuma laikā, un teica, ka neesot zinājis, ka 13 gadus vecais lauva bija aizsargājams.

„Tu atbrauc uz Āfriku ar saviem dolāriem un domā, ka vari nopirkt varu, izmantojot Āfrikas nabadzību un samaksājot cilvēkiem, lai tie palīdzētu tev nonāvēt nevainīgu dzīvnieku. Tas ir pretīgi! Es ceru, ka tu saņemsi pēc nopelniem,” raksta Kendisa Svānepoela.

Rikijs Gervais arī ieraksīja: „Dusi mierā #CecilTheLion. Es nevaru iedomāties neko skaistāku par šo lauvu.”

Emmanuels Fundira, Zimbabves Safari operāciju asociācijas prezidents ziņu konferencē apstiprināja, ka Palmers ir izsludināts meklēšanā par Cecila nonāvēšanu.

Palmera medību biedri, profesionālais Zimbabves mednieks, Teo Bronkhorsts, un vietējās zemes īpašnieks, Honests Ndlovu, jau ir apsūdzēti par malumedniecību.

Ja viņus notiesās, viņiem draud līdz pat 15 gadus ilgs cietumsods.

Palmers noliedz savu vainu, uzveļot to uz vietējo gidu pleciem, sakot, ka nav zinājis, ka šis lauva ir vietējo favorīts un, ka to nedrīkst nogalināt.

Palmers jau iepriekš ir nonācis varas iestāžu redzes lokā, kad viņš tiesas priekšā sniedza nepatiesu informāciju par melno lāci, ko viņš nogalināja Viskonsinā, 2008. Gadā.

Pēdējais zināmais attēls, kur Cecils(lejā, guļus) vēl ir redzams dzīvs. Blakus viņam ir Džeriko, kurš iespējams var apdraudēt Cecila mazuļus.
Pēdējais zināmais attēls, kur Cecils(lejā, guļus) vēl ir redzams dzīvs. Blakus viņam ir Džeriko, kurš iespējams var apdraudēt Cecila mazuļus.

Palmeru sodīja ar 1 gadu ilgu probāciju un 2 939 ASV dolāru lielu naudassodu (2729 Eiro), pēc tam, kad varas iestādes atklāja, ka Palmers nav licencēts medīt lāčus konkrētajā rajonā.

Pietam, pēc Cecila nonāvēšanas, arī lauvu bara mazuļi ir apdraudēti. Ja bara vadību pārņems cits tēviņš, viņš var nogalināt Cecila mazuļus.

Avots:dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Gunis</cite>

    Burgerus sarijies un prātu izkūkojis jeņļis,kurš domā ka ar saviem dolāriem var darīt ko grb,pliku palaist starp lauvām saplosīšanai!

  • <cite class="fn">antiglobalisti</cite>

    zobs pret zobu

  • <cite class="fn">Leviathan</cite>

    To onkuli pašu vajag pataisīt gan par medību objektu, gan par medību trofeju. Un viņam vēl dzīvam esot un pašam to redzot izbarot viņa rokas un kājas citiem lauvām. Ļoti novēlu Zimbabviešiem šo lietu nokārtot. Lai arī baltais, tomēr tu nedrīksti rīkoties kā vienas dienas saimnieks. Un ja jau ir bijis precedents ar melno lāci, tātad tas ir vienkārši stulbs maniaks, no kura atbrīvot pasauli būtu pat vēlams.

    • <cite class="fn">kuku6ka001</cite>

      Nieciba nevis cilveks,pilnibaa piekritu ka tadu pasu jaasabaro lauvam,ar ieroci domaa ka ir paraks par dzivnieku,ar sadu ricibu vins paradija tikai to ka vins ir nekas parasts miizejs ar biezu kabatu.

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    dīvaini,ka satraukums par vienu konkrētu dzīvnieku,tak ikdienu nogalina tūkstošiem,piekrītu,ka visi šāvēji pelnījuši pabūt dzīvnieku ādā..

Leave a Comment