Visa patiesība par čuguna kastroļiem – vai tie tiešām ir tik slikti kā visi apgalvo?

Noteikti ikviens ir dzzirdējis par to cik neveselīga ir čuguna trauku izmantošana ēdiena pagatavošanai. Taču vai viss tiešām ir tik briesmīgi? Ieskaties un uzzini!

Patiesībā gatavošanai čuguna pannās un katlos nemaz nav tik slikta! Arī čuguna kastroļiem ir savas labās īpašības. Un par tām tad lasiet zemāk:

Čuguns nav toksisks
Ēdiena pagatavošana čuguna kastroļos ir pilnīgi droša. Kā arī čuguna pannām neskrāpējās/nelobās nost pārklājums kā tas ir ar pretpiedeguma pannām.
Čuguna kastroļus var likt gan uz plīts, gan cepeškrāsnī, gan uz grila
Čuguna kastroļi iztur lielu temperatūru, tieši šī iemesla dēļ, tos var izmantot ne tikai gatavojot uz plīts, bet arī likt cepeškrāsnī un pat uz grila. Tas neietekmēs ne kastroļu vizuālo izskatu, ne formu.
Čuguns lieliski vada siltumu
Čuguna kastrolis pateicoties savām siltuma vadīšanas īpašībām nodrošina vienmērīgu temperatūru visam kastrolim, attiecīgi nav pat jāsatraucas, ja, piemēram, liesma nosedz tikai vienu kastroļa daļu (kā tas varētu būt gadījumā, ja kastrolis tiek izmantots uz uguns pārgājiena laikā).
Čuguna kastroļi ir izturīgi
Principā čuguna kastroli nopērc vienu reizi un tas būs tikpat labā stāvoklī arī pēc vairākiem desmitiem gadu. Ja izturēsieties pret to pavisam saudzīgi, tad tas var nokalpot pat visu dzīvi un varēsi to nodot lietošanā nākamajai paaudzei.

Čugunu ir viegli mazgāt/tīrīt

Lai tīrītu čuguna kastroļus nav nepieciešami īpaši līdzekļi un sūklīši – ja nepieciešams, vari gan ar abrazīvu, gan maigu švammīti tīrīt. Tāpat arī nekādi īpašie mazgāšanas līdzekļi nav nepieciešami – kaut vai vienkārši izmērcē verdošā sodas ūdenī un čuguna kastroļi būs tīri.

Lasi vēl: Šis jāizlasa visiem mājdzīvnieku īpašniekiem, kuri iegādājušies grīdas uzkopšanas robotu!

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment