Viss par fikusu kopšanu mājās: laistīšana, barošana un novietošana

Viens no populārākajiem telpaugiem ir fikuss. Tas ir samērā nepretenciozs kopšanā, augs, kas labi jūtas dzīvokļos un birojos.

Atkarībā no fikusa veida atšķiras tā kopšanas noteikumi. Mēs jums pastāstīsim, kā vislabāk laistīt augu, kāds apgaismojums tam patīk, kur labāk novietot fikusu.

Kā kopt fikusus: vispārīgi noteikumi

Jebkuram fikusam patīk siltums, laba gaisma un pietiekams mitruma daudzums augsnē. Šim augam nepatīk bieža pārstādīšana. Lai fikuss labi augtu un veidotu zaļo masu, tam ir jābūt pastāvīgai vietai, tas ir svarīgi.

Kur labāk novietot fikusu

Vislabāk fikuss jutīsies pie austrumu vai rietumu loga, istabas centrā, kur krīt izkliedēta gaisma. Vasaras periodā augus podos labāk novietot uz lodžijas, atklāta balkona, terases tā, lai uz lapām nekrīt tiešie saules stari.

Apgaismojums

Lielākajai daļai fikusu sugu ir platas lapu plātnes ar košām krāsām. Fikusam nepieciešama spilgta gaisma, lai netiktu traucēta fotosintēze. Taču augu nedrīkst stādīt tiešos saules staros; vislabāk ir izmantot izkliedētu gaismu no loga. Ja trūkst gaismas, augs nokarājas un zaudē savu spilgto krāsu.

Lasi vēl: Nebijusi metode, kā ekoloģiski un efektīvi atbrīvoties no pelējuma mājoklī

Gaisa temperatūra

Vislabākā temperatūra fikusiem ir +17-20 °C. Vasarā tiem piemērota +25-30 °C temperatūra, bet ziemā – no +12 °C.

Gaisa mitrums

Fikusa lapas un stublāji spēj uzkrāt mitrumu, mērena laistīšana tam ir labāka nekā augsnes izžūšana. Fikusa kopšana nozīmē obligātu apsmidzināšanu, pārliecinieties, ka ūdens ir silts un mīksts, nostādināts. Laiku pa laikam lapas jānoslauka ar mitru mīkstu drānu.

Turpinājumu lasiet nākmajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment