Svarīgs paziņojums arī Latvijas iedzīvotājiem; aizliegts skaidras naudas maksājumus, kuru vērtība pārsniedz noteiktu summu

 

ES ieviesīs ierobežojumus skaidras naudas darījumiem, kuru summa pārsniedz 10 000 eiro.

Jau 18. janvārī Eiropas Parlamenta un ES dalībvalstu pārstāvji vienojās par naudas atmazgāšanas apka***anu. Šis regulējums tiks vienādi īstenots visās ES valstīs, lai novērstu esošos trūkumus valsts tiesību aktos.

Kā audzēt dārzeņus spainī: praktiski ieteikumi mazdārziņa izveidošanai uz balkona

 

Turklāt luksusa preču pārdevējiem būs jāpārbauda klientu identitāte un jāziņo attiecīgajām iestādēm par visiem darījumiem, kuros rodas aizdomas.

Uzlaboti noteikumi tiks ieviesti, lai pārdotu augstākās klases rotaslietas, luksusa automobiļus, privātās lidmašīnas un jahtas.

Lasi arī: Paziņota Svarīga informācija, kas tev jāzina par gada ienākumu deklarācijas iesniegšanu

Lasi arī: Cik lielu summu skaidrā naudā varat ieskaitīt savā kontā? Latvijas banka sniedz informāciju cik tas ir būtiski, lai šo summu nepārsniegtu

Kā ziņo Deutsche Welle, šis atjauninātais tiesību akts attiecas arī uz bagātiem futbola klubiem, piemēram, Minhenes Bayern vai Dortmund Borussia. Ņemot vērā ievērojamo ārvalstu valstu vairāku miljardu dolāru lielu ieguldījumu pieplūdumu profesionālajā futbolā, šī nozare tiek uzskatīta par potenciālu avēniju naudas atmazgāšanai Eiropā.

Papildus tam, ES institūcijām ir pienākums obligāti pārbaudīt, vai viņu līdzdalība kriptovalūtās un darījumos pārsniedz 50 miljonus eiro.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment