Žans Tods par Šūmaheru: “Esmu tuvu asarām…”

Liels gods FIA prezidentam Žanam Todam izrādīts Vācijā, kur viņš saņēmis prestižu balvu par sava mūža ieguldījumu autosporta attīstībā, raksta vācu laikraksts BILD.

Saņemot balvu Tods runāja arī par leģendāro F1 čempionu Mihaelu Šūmaheru, ar kuru savulaik kopā izcīnija daudzus čempiona titulus, būdams Ferrari komandas vadītājs. Mihaelam Šūmaheram pēc mēneša paliks 50 gadi, tomēr šo gadu laikā būtisks progress sportista veselības ziņā nav noticis. Atgādinam, ka 2013. gada 29. decembra, kad septiņkārtējais F-1 pasaules čempions Mihaēls Šūmahers ar savu ģimeni devās slēpot Francijas Alpu kūrortā Meribelā, kad notika neparedzamais. Visu laiku slavenākais autobraucējs, traucoties lielā ātrumā, krita un atsita galvu pret akmeni. Neglāba arī ķivere. Kopš tā laika ziņas par sportista veselību ir pretrunīgas, tomēr zināms, ka situācija ir smaga – sportists atrodas gultā un speciālistu aprūpē.

Kad ceremonijā Todam uzdeva jautājumu par Šūmaheru, viņš bija manāmi aizkustināts un emocionāls. “Esmu tuvu asarām. Man visapkārt birojā un mājās ir viņa bildes. Laiks, ko pavadīju ar Mihaelu, vienmēr manā atmiņā paliks, kā labākais laiks manā mūžā. Mēs mīlam, viens otru, jo kopā esam atstājuši spilgtu ierakstu vēsturē,” tā Ž. Tods.

Lasi arī: Šoferis no autobusa šosejas malā izsēdina 1. klases meitenīti – lai panāktu savu, viņš draudēja ar policiju (+VIDEO)

Žans Tods ir Šūmaheru ģiemenes tuvs draugs. Savulaik viņš stāstīja: “Es viņu apciemoju vismaz 2 reizes mēnesī. Es bieži satieku Mihaelu. Es mīlu Mihaelu. Es apciemoju arī viņa ģimeni. Es gribētu, kaut situācija būtu cita…”

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment