Zemkopības ministrs ar ES kolēģiem Briselē apspriedīs Krievijas kara Ukrainā ietekmi uz globālo lauksaimniecības produkcijas tirgu

Pirmdien, 26.septembrī, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes (Padomes) sēdē, kas notiks Briselē (Beļģijā).

Tās laikā zemkopības ministrs ar ES kolēģiem diskutēs par Krievijas kara Ukrainā ietekmi uz lauksaimniecisko ražošanu un loģistiku Ukrainā, kā arī plašāku situācijas ietekmi uz ES lauksaimniecības produkcijas tirgu.

Dalībvalstis apspriedīs pašreizējo situāciju lauksaimnieciskās produkcijas tirgū, īpaši pievēršot uzmanību graudkopībai – ražas prognozēm un šāgada laikapstākļu ietekmei. Tāpat pārrunās arī situāciju citos lauksaimnieciskās ražošanas sektoros, lai gūtu priekšstatu par lauksaimniecības tirgu kopumā un pārtikas nodrošinājumu ES. ES lauksaimniecības ministri apspriedīs arī ES un Ukrainas solidaritātes koridoru jeb joslu darbību un tālāku to uzlabošanu, lai stabilizētu pārtikas tirgu un pārtikas nodrošinājumu pasaulē.

Lai apspriestu ES līmenī noteiktās prasības dalībvalstīm saistībā ar ilggadīgo zālāju uzturēšanu un atjaunošanu un to ietekmi uz pārtikas ražošanu, Padomes laikā plānota visu trīs Baltijas valstu lauksaimniecības ministru un ES lauksaimniecības un lauku attīstības komisāra Januša Vojcehovska (Janusz Wojciechowski) tikšanās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment