Zinātnieki atklājuši briesmīgas lietas, kas pēc 30 gadu vecuma notiek ar cilvēka ķermeni

Svars

Kad vairs neesi 20 gadus vecs jaunietis, svara korekcijas veikt ir krietni grūtāk. Tas tādēļ, ka sāk palēnināties cilvēka vielmaiņas procesi. Sievietēm nozīmīgu lomu tajā visā spēlē arī bērna gaidības un piedzimšana. Arī stress izraisa pieņemšanos svarā, uz reakciju balstīta hormonu izdalīšanas liek uzkrāties tauku rezervēm, skaidro uztura speciāliste Džeina Mičela.

ASV Nacionālās Veselības un uztura centra aptaujā atklāts, ka vidēji cilvēks kopš savas jaunības līdz 35 gadu vecuma sasniegšanai katru gadu pieņemas svarā par puskilogramu līdz vienam kilogramam.

Libido

Atvadas no seksa? Patiesībā zinātnieki noskaidrojuši, ka 27 līdz 45 gadu vecumā sievietes ir uzbudinātākās. Viņas vairāk fantazē par seksu un arī daudz biežāk ar to nodarbojas.

Lai arī mums šķiet, ka seksualitātes palielināšanās ir laba zīme, patiesībā tā liecina par auglības samazināšanos.

Kas attiecās uz vīriešiem, pēc 30 gadu sasniegšanas visi vīrieši jūt libido samazināšanos. Vēlme pēc seksa krītas par aptuveni vienu procentu gada laikā. Sasniedzot 70 gadu slieksni, libido sarūk līdz 50%.

Hormoni

Hormoni liek ķermenim mainīties, to paaugstināšanās vai sarukšana var izraisīt pieņemšanos svarā, plikpaurību, matu izkrišanu, garastāvokļa maiņas un erektīlo disfunkciju.

Lasi vēl: Ielu fotogrāfs atrada cilvēkus no 30 gadus veciem attēliem, lai uzņemtu tos vēlreiz: pārsteidzoši rezultāti!

Sirmi mati

Ja tevi neskar matu izkrišana vai plikpaurība, tad matu sirmošana gan piezagsies nemanot. 30 gadu vecumā ir normāli ievērot uz galvas sirmus matus. Dr. Džesika Šeparda, Ginekoloģijas un dzemdniecības asistējošā profesore Ilinoisas Medicīnas koledžā skaidro, ka nosirmošanai ir pakļauts arī kaunuma apmatojums. Par spīti tam, lielākās problēmas cilvēkiem tomēr sagādā matu izrišana.

Bērna piedzimšana

Kā jau minēts iepriekš, sievietes auglība strauji krītas pēc 30 gadu vecuma sasniegšanas, tas nozīmē, ka samazinās iespēja radīt bērnu. Noskaidrots, ka 30 gadu vecumā katru mēnesi iespēja ieņemt bērnu ir tuva 20%.

Vīriešu gadījumā vecumā no 20 līdz 80 gadiem pastāvīgi samazinās spermas kustīgums.

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment