Zinātnieki atklājuši, kas patiesībā notiek sievietes smadzenēs orgasma laikā; Apbrīnojami!

Sākotnēji ģenitālā stimulācija nosūta signālu limbiskajai sistēmai, kura saprot, kā talāk jārīkojas

Limbiskā sistēma atbild par mūsu emocijām, pamatā tā ir mūsu smadzeņu kontroles centrs. Tā ietver hipokampu, smadzeņu daļu, kura spēlē nozīmīgu lomu atmiņas procesos, tas ir atbildīgs arī par fantāzijām.

Tā ietver sevī arī smadzeņu mandeļveida kodolu, kas ir vēl viens emociju centrs, kas saistīts ar seksuālo funkcionēšanu, bailēm un agresiju. Tas nebūt nav tulkojams kā rupjš un agresīvs sekss – tas vienkārši nozīmē, ka tā ir ārkārtīgi jūtīga smadzeņu daļa, kas aktivizējas, iesaistoties seksuālās aktivitātēs.

Dažas smadzeņu daļas vienlīdzīgi reaģē uz orgasmu un sāpēm

Šīs reaģējošās vietas ir smadzeņu garozas priekšējā un aizmugurējā daļā, seksa laikā tajās abās pakāpeniski pieaug aktivitātes rādītāji. Kad tās “uzliesmo” no baudas, tiek apslāpēta sāpju sajūta, skaidro Komisaruks. Tieši tādēļ tādas aktivitātes, kā košana, skrāpēšana un raušana aiz matiem seksa laikā nešķiet sāpīgas. Šis fenomens izskaidro arī to, kādēļ orgasma laikā paustās grimases atgādina tās, kas paustas sāpēs.

Dīvainās sejas izteiksmes un kāju pirkstu saliekšana

Šādi mēs rīkojamies tādēļ, ka smadzenītēs paaugstinās aktivitāte, šī smadzeņu daļa ir atbildīga par muskuļu spriedzi un saistīta ar seksuālo stimulāciju.

Orgasma sasniegšana

Šajā brīdī smadzenes nebūt neatslābst. To aktivizēšanās noved pie orgasma sasniegšanas, skaidro Komisaruks. Par grandiozo finālu atbildīgs ir hipotalāms un smadzeņu mandeļveida kodols. Tava sirds daudzās kā negudra, paplašinās acu zīlītes, elpošana ir smaga un hipotalāma aktivizēšanās rezultātā tu nosarksti.

Orgasma sasniegšanas brīdī ķermenī izdalās oksitocīns

Oksitocīns ir hormons un neirotransmiters, kuru izveido hipotalāms. Daudzām sievietēm oksitocīns var radīt dzemdes kontrakcijas, kas pulsē vienlaicīgi ar orgasmu, papildina Komisaruks.

Tu noteikti esi dzirdējis, ka oksitocīns ir “intimitātes hormons” vai “mīlestības hormons”, toties Komisaruks uzsver, ka pētījumu rezultātā noskaidrots, ka oksitocīns neizraisa emocionālas jūtas. Tāpat pētījumi pierādījuši, ka oksitocīns tikai ietekmē orgasmu sasniegšanu.

Smadzenes tevi atalgo ar dopamīnu

Smadzeņu labsajūtas centrs nucleus accumbens pārpludina dopamīns, kas aktivizē šo centru un atalgo tevi par seksu. Šo smadzeņu daļu aktivizē arī atkarību izraisošas vielas, tādas kā šokolāde, kokaīns, kofeīns vai nikotīns. Kad tas tiek aktivizēts seksa laikā, smadzeņu labsajūtas centrs arī izraisa atkārtotu vēlmi pēc seksa, jo tas ir atalgojošs. Tātad sekss ir teju vai narkotika.

Lasi vēl: Atklāts attēls ar meiteni no šausminošas seksa verdzeņu izsoles Irākā (+FOTO)

Pēc seksa prāts atslābinās un viss šķiet brīnišķīgi

Pēc orgasma sasniegšanas smadzenēs novērojama strauja atslābšana. Vīriešiem šajā brīdī iestājas atslābuma periods, kura laikā viņu ģenitālijas ir nejūtīgas pret stimulāciju. Komisaruks un viņa kolēģi šobrīd pēta neiroloģisko pamatojumu šādai fiziskai reakcijai.

Šādi izskatās sievietes smadzenes orgasma sasniegšanas brīdī:

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment