Zinātnieki ir atklājuši laimes atslēgu: tā ir izģērbšanās!

Viens no vadošajiem pētniekiem – Dr. Kions Vests no Londonas Universitātes – skaidro, ka “natūristi to ir teikuši jau kādu laiku. Tomēr, neskatoties uz pozitīvajiem apgalvojumiem, ļoti maz vai arī vispār netika pētīts tas, vai natūristu aktivitātes (nevis attieksme vai uzskati) padara cilvēkus laimīgākus, un kāpēc tas tā ir.”

Pētījuma pirmajā daļā tika aptaujāti 850 Lielbritānijas pilsoņi, un izrādījās, ka laimīgāki un apmierinātāki ar savu ķermeni bija tie, kuri sabiedriskās vietās vairāk laika pavadīja pilnīgi vai daļēji kaili.

Pēc tam tika veikti divi atsevišķi psiholoģiskie testi. Dalībnieki tos pildīja tieši pirms drēbju novilkšanas un vēlreiz – pirms tās uzvilka atpakaļ.

Abos gadījumos cilvēki uzreiz jutās daudz apmierinātāki ar sevi, savu ķermeni un dzīvi, kad bija atbrīvojušies no drēbēm.

Lasi vēl: Lūk, kādēļ šī ciema iedzīvotāji nenoveco tik ātri – mūžīgās jaunības un skaistuma noslēpums ir atklāts!

Datu analīzes rezultāti liecina, ka, redzēt citus cilvēkus kailus ir svarīgāk nekā pašam būt kailam.

Vests norāda, ka ilgu laiku daudzi, ieskaitot veselības ekspertus, uzskatīja, ka publiska atkailināšanās ir kādu psiholoģisku traucējumu pazīme. Viņaprāt, ir jāveic vairāk pētījumu un jāiesaista vairāk dalībnieku.

Lielākā daļa no aptaujātajiem cilvēkiem bija ar baltu ādas krāsu, heteroseksuāli un pusmūža vecumā. Vests norāda, ka natūrisms varētu būt lēts un vienkāršs risinājums neapmierinātībai ar savu ķermeni, un viņš uzskata, ka to ir vērts izpētīt.

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment