Zinātnieki patentējuši staru terapiju, kas sadedzinot audzēju sekundes laikā

Jaunais fiziķis no Bari (Itālija), Gabriels Grittāni (Gabriele Grittani) izstrādāja eksperimentālu mašīnu audzēju apstarošanai un dedzināšanai dažu sekunžu laikā, pateicoties precīzām ļoti augstas enerģijas elektronu sijām.

Revolucionārās medicīnas ierīces prototips pašlaik tiek izstrādāts Eli-Beamlines laboratorijās Dolni Brezani, vadošajā pētniecības centrā pie Prāgas (Čehija).

Kā tas strādā.

Salīdzinot ar līdzšinējām metodēm, būtiska atšķirība novatoriskajam staru terapijas aparātam, ko izveidojis Grittāni un viņa komanda, ir tā, ka tas balstās uz elektroniem, nevis uz protoniem.

Ierīce sastāv no dažādām norādēm, kas novirza lāzera starus tieši līdz vietai, kur atrodas audzējs, lai precīzi un droši sadedzinātu to no dažādiem leņķiem.

LASI VĒL: 

LED lampas izraisa neatgriezenisku acu bojājumu – ziņo Francijas Veselības ministrija. Pārsteidzoši!

Lāzera tehnoloģija arī nodrošina nepārtrauktu audzēju stāvokļa uzraudzību, padarot terapiju vēl efektīvāku.

Pašlaik, izmantojot šo tehnoloģiju, ir iespējams “iznīcināt” prostatas un plaušu audzējus. Ierīce ir tik daudzsološa, ka viņu jau ir patentējusi Grittāni komanda.

Grittāni ieguvis doktora grādu kodolzinātnēs Čehijas Tehniskajā Universitātē un absolvējis Pizas Universitātes Fizikas katedru.

Cerams, ka šī tehnoloģija kļūs par alternatīvu ķīmijterapijai un palīdzēs uzvarēt vēzi!

Avots: it.blastingnews.com

 abiem.lv 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment