Zinātnieks beidzot atklājis “Bermudu trijstūra” noslēpumu – kāpēc tur tik bieži pazūd kuģi un lidmašīnas

Krušelnickis apgalvo, ka šajā teritorijā nekas mistisks nenotiek, un pie vainas lielajam pazudušo kuģu un lidmašīnu skaitam ir tikai un vienīgi cilvēciskais faktors.

“Kā liecina Lielbritānijas un ASV krasta apsardzes sniegtie statistikas dati, lidmašīnu un kuģu skaits, kas pazudis “Bermudu trijstūra” teritorijā, procentuāli nemaz nav lielāks kā citviet. “Bermudu trijstūris” ir tuvu ekvatoram un Amerikas krastiem, tāpēc satiksme tur ir krietni noslogotāka, un rezultātā arī negadījumu skaits ir lielāks,” skaidro Krušelnickis.

Mistērijas aura “Bermudu trijstūrī” radās 20. gadsimta sākumā, kad īsā laikā tur pazuda vairāki kuģi un lidmašīnas.

Piemēram, 1918. gadā amerikāņu flotes karakuģis “Ciklops” ar 309 cilvēkiem uz borta pazuda bez pēdām “Bermudu trijstūra” teritorijā un nekad netika atrasts, savukārt 1941. gadā tajā pašā teritorijā pazuda vēl divi kuģi, kas bija būvēti kā “Ciklopa” pēcnācēji.

Teritorijas nelāgā slava pieauga, kad 1945. gadā izmēģinājuma lidojuma laikā virs “Bermudu trijstūra” pazuda pieci ASV iznīcinātāji. Pēc tam, kad glābšanas misijā tika nosūtīta lidmašīna ar 13 cilvēkiem uz borta, – pazuda arī tā.

Līdz pat šodienai nav atrastas nekādas liecības par pazudušajiem.

Tomēr arī šeit profesoram Krušelnickim ir skaidrojums: “Piecas lidmašīnas pazūd bez pēdām. Vēl viena lidmašīna dodas tās meklēt… un pazūd. Pie vainas pavisam noteikti ir citplanētieši. Tomēr, runājot nopietni, zināms, ka glābšanas lidmašīnas apkalpe sastāvēja no nepieredzējušiem vīriem un laikapstākļi bija ārkārtīgi slikti,” komentēja Krušelnickis.

Lasi vēl: Ilgu laiku neviens nezināja, ko slēpj aktieris Pols Valkers. Tikai pēc viņa nāves atklājās šis noslēpums…

Pateicoties šiem un daudziem citiem negadījumiem “Bermudu trijstūra” teritorijā, ir radušās daudzas sazvērestības teorijas.

Populārākajās sazvērestību teorijās teikts, ka vainīgi ir citplanētieši vai paralēlas dimensijas vārtu eksistence.

Zinātnei tuvāka teorija apgalvo, ka no jūras dzelmes augšā ceļas ar metāna gāzi pildīti burbuļi, kas liek kuģiem nogrimt, tomēr šī teorija nesen tika atspēkota.

Profesors Krušelnickis skaidro, ka daudzas sazvērestību teorijas ir cēlušās no rakstnieka Čārlza Berlica (Charles Berlitz) slavenās grāmatas “Bermudu trijstūris” (The Bermuda Triangle, 1974).

Avots: news.com.au

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment