10 seksa skandāli, kas satricināja seno pasauli!

Tumsas templis un suņa maska

2

Lūk, interesants stāsts. Tibērija valdīšanas laikā Romu pāršalca savāds seksa skandāls ar nopietnām sekām. Decijs savulaik bija izrādījis interesi pret precētu sievieti Paulīni, cenšoties par 200000 drahmām iegādāties nakti kopā ar viņu. Paulīna viņam atteica, savukārt Decijs uzpirka Izīdas tempļa priesterus (Paulīna bija Ēģiptes dievu kulta sekotāja).

Viņi pateica sievietei, ka pie viņas ieradīsies Anubiss, tādēļ vēlu vakarā viņa devās uz templi, kur viņu sagaidīja suņa maskā tērpts Decijs, lai viņu uzreiz “nenobiedētu”. Tā Paulīna “pavadīja nakti ar dievu”, taču pats Decijs sevi nodeva, palieloties, ka esot ieekonomējis 200000 drahmu. Paulīna pasūdzējās imperatoram, Deciju izsūtīja trimdā, Izīdas templi nodedzināja, bet mantkārīgos priesterus sita krustā.

Suju dinastijas izveidošanās

3

Lai labāk saprastu – seksa skandālu dēļ tika pazudinātas vairākas dinastijas. Piemērs ir Čena dinastija. Precēts vīrs vārdā Sja Czī stājās attiecībās ar princi Linu Čenu, kā arī diviem viņa ministriem. Visi trīs atklāti runāja par to, tādējādi sadusmojot Sja Czī dēlu.

599.g.p.m.ē. nelaimes gadījuma dēļ princi nogalināja. Abi prinča ministri nostājās Suju ģimenes pusē, kas tobrīd bija nolēmuši apvienot Ķīnu, kļūstot par imperatoru dinastiju. Fakti to neapstiprina, bet jautājums – vai tas tiešām bija nelaimes gadījums?

Hippijs, Hipparhs un Harmodijs

4

Brāļi Hippijs un Hipparhs pēc tēva nāves 527.g.p.m.ē. kļuva par Atēnu tirāniem. Nelaime nāca, kad to vismazāk gaidīja – Hipparhs aizrāvās ar jauno un daiļo Harmodiju, citiem vārdiem sakot, iemīlējās. Taču Harmodijs tolaik jau tikās ar citu vīrieti – Aristogitonu.

Hipparhs centās izmantot savu statusu, lai “izšķirtu” abus mīlniekus, taču galu galā Aristogitons un Harmodijs festivāla laikā Hipparhu nodūra.

Mermnādu dinastijas izveidošanās

5

Līdijas valdnieks Kandavls tik ļoti lepojās par savas sievas Nisas daiļumu, ka lika savam miesassargam Gigam nolūkoties, kā viņa sieva pārģērbjas.

Nisa redzēja, ka miesassargs bija lūkojies uz viņu, un kļuva ļoti dusmīga. Miesassargam bija divi risinājumi – viņam varēja izpildīt nāvessodu, vai arī tam bija jāprec Nisa. Viņš nevilcinājās un nogalināja Kandavlu, apprecēja Nisu un izveidoja Mermnādu dinastiju.

Lasi vēl: Kā tika sagatavotas sultāna harēmas meitenes

Einuhs Lao Aijs

6

Vēl kāds seksuālais skandāls norisinājās Čin-Šihunadi un viņa mātes konkubīnes-valdnieces Čžao valdīšanas laikā. Čžao bija ilglaicīgās attiecībās ar Lū Buveju. Diemžēl ar laiku viņas mīļotais vairs nebija spējīgs apmierināt savu sievieti, tādēļ mīlnieku pāris sameklēja kādu vīru vārdā Lao Ai, par kura dzimumlocekļa izmēriem klīda leģendas. Pārliecinājušies, ka Lao Ai der, Lū Buvejs nosimulēja viņa kastrāciju, noskuva matus, lai vīrietis būtu daudz līdzīgāks einuham un aizsūtīja pie valdnieces. Taču “einuhu” atklāja, viņam piesprieda nāvessodu, bet valdnieci un imperatoru padzina no pils.

Hiperseksuālais Hadatass

7

Hadatass bija ļoti seksuāls jauns vīrietis, kurš kalpoja valdniekam Nabonoīdam. Reiz viņš sāka flirtēt ar vienu no valdnieka mīļākajām, kas tolaik tika uzskatīts par nepieņemamu. Valdnieks ļoti sadusmojās, liekot nekavējoties kastrēt viņu, tādā veidā pārmācot, taču kastrētais vīrietis vēlāk atriebās, nododot pilsētu persiešiem.

Marks Licīnijs Krass un vestāliete

8

Krass tiek uzskatīts par ietekmīgāko un bagātāko vīrieti Romas vēsturē, un tieši šo iemeslu dēļ viņu centās diskreditēt. Pie viņa aizsūtīja vestālieti, lai tā viņu pavedinātu (tolaik vestālietes pavedināšana bija sodāma, jo viņai bija jāsaglabā sava šķīstība). Taču viņam izdevās lieliski attaisnoties, ka tas esot vēlējies nokaulēt lētāk villu, ko pārdeva tolaik vestāliete. Sacītajam noticēja un viņu attaisnoja.

Hatšepsuta un Senmuts

9

Nevienā vēsturiskajā liecībā nav teikts, kā tieši mūsu senči interpretēja “seksuālos skandālus” un, vai viņi tiešām saprata, kas tie tādi ir. Šķiet, ka tolaik daudzi notikumi tika uzskatīti par pašsaprotamiem. Lielisks piemērs ir kādas faraona sievas sānsolis, kur arī zemāk norādītajā attēlā var redzēt, kā Hatšepsuta “izklaidējas” ar savu galmnieku Senmutu.
Kāds bija labi pacenties, lai uz Deir el-Bahri tempļa sienas atstātu liecību par tolaik notikušo. Tajā redzamai būtnei, kas no aizmugures ir pieslējusies klāt kādam citam, galvā ir faraoniem pieņemtais galvassegs. Cerēsim, ka Hatšepsuta tiešām bija sieviete.

Piecas sievas un viens vīrs

10

Visa imperatora Heliogabala dzīve bija pielīdzināma vienam lielam skandālam. Pie varas viņš tika jau 14 gadu vecumā, un tad arī sākās viņa neapturamā precību sērija. Pēc kāda laika viņš bija precēts jau ar piecām sievām un vienu vīru, bet karaliskā pils kļuva pielīdzināma bordelim.

Interesanti, bet Heliogabals saskatīja sevī sievieti un bija gatavs atdot daudz naudas tam, kas ķirurģiski izveidotu viņam sievietes vagīnu. Viņa vecmāmiņai tas bija jau līdz kaklam, tādēļ viņa noarganizēja apvērsumu un gāza savu mazdēlu no troņa.

Avots: ofigenno.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment