11 lietas, par kuru nozīmi mēs iepriekš nezinājām!

 

Kam paredzētas kniedes uz džinsu kabatām?

2

Sākotnēji džinsas bija paredzētas strādniekiem un zeltračiem, taču ar laiku atklājās, ka kabatas nav spējīgas noturēt smago instrumentu svaru un tās plīsa. Lai šo problēmu novērstu, tika izgudrotas kniedes.

Kam paredzēta šī skavotāja detaļa?

3

Parasti skavotājs tiek izmantots, lai tajā ieliktu papīru un saskavotu. Ja nebūtu šī dzelzs daļiņa, tad skavas būtu izvirzītas uz āru, tādējādi sabojājot papīru. Proti, šī detaļa nodrošina skavu nolocīšanu.

Kam paredzēts mērlentē esošais caurums un zobiņi?

4

Caurums paredzēts tam, lai tur varētu ielikt skrūvi vai naglu un nostiprināt mērlenti, bet zobiņi ir paredzēti atzīmes veikšanai mērīšanas laikā. Šie zobiņi noderēs tad, kad pie rokas nav neviens rakstāmais.

4-1

5

Kam paredzēts slēdzenēs esošais caurumiņš blakus slēdzim?

6

Slēdzenes tiek izmantotas arī ārtelpās, tādēļ šis caurumiņš ir paredzēts ūdens novirzei lietus laikā. Ja šī caurumiņa nebūtu, tad slēdzene no iekšienes ļoti ātri sarūsētu. Turklāt caur šo caurumiņu ļoti ērti var arī ieeļot slēdzeni.

Lasi vēl: 14 kreatīvi padomi, kas noderēs ikvienam

Kā uzzināt, vai telefonā ir ticis ūdens?

7

Daudzām telefona baterijām ir uzstādīti speciāli mitruma indikatori – neliels aplītis vai kvadrātiņš, kas saskarsmē ar mitrumu maina krāsu uz sarkanu.

7-1

Piemēram, Iphone telefonoam (sākot ar Iphone 5) šis indikators atrodas SIM kartes nodaļā. Lai labāk saskatītu mitruma indikatoru, varat izmantot palielināmo stiklu vai arī pamainīt apgaismes avota atrašanās vietu, līdz kārtīgi ieraudzīsiet indikatoru.

Kādēļ uz klaviatūras F un J burta ir izvirzījumi?

8

Tie ir paredzēti ērtākai rakstīšanai. Ja rakstīšanai tiek izmantoti visi 10 pirksti, tad šīs ir vietas, kur atrodas rādītājpirksti.

Kā pareizi atlīmēt līmlapiņas?

9

Ja līmlapiņas līmēsiet nost no brīvās malas, tad lapa izlocīsies un ar laiku nolips nost no virsmas, kur tā ir piestiprināta. Lai no tā izvairītos, līmlapiņas jāatlīmē no sāna, kur sākas lapas lipīgā daļa.

9-1 9-2

Kādēļ Iphone telefoniem ir šis mazais caurums?

10

Caurums, kas atrodas starp kameru un zibspuldzi ir otrs mikrofons. Šis mikrofons attīra mūsu runu, ja apkārt ir ļoti liels troksnis.

Kam paredzēts ķiplokspiedes izvirzījums un tam pretī esošais caurums?

11

Izrādās, ka tā ir ne tikai ķiplokspiede, bet arī ķiršu kauliņu izņēmējs. Ķirsis ir jāliek uz šī caurumiņa, tad jāsaspiež rokturis un kauliņš izkrīt pa šo caurumu ārā.

Kam paredzētas pudelēs esošās iedobes?

12

Ir pāris iemesli, kādēļ šīs iedobes tiek veidotas:

Agrāk nebija speciāla aparatūra, kas varētu izgatavot pudeles ar plakanu pamatni. Lai vispār izveidotu pamatni, to darīja no pudeles iekšienes, tādēļ izveidojot šādu iedobi, kas vēlāk kļuva par tradīciju.

Jo ilgāk vīns stāv, jo lielāka iespēja, ka izveidosies nogulsnes. Pudeles pamatnē esošās iedobes ir lieliska vieta, kur nogulsnēm uzkrāties, un vīna pasniegšanas laikā tās nenokļūst glāzē.

Šampanieša vai dzirkstošā vīna pudelēm šī iedobe normalizē iekšienē esošo spiedienu.

Avots: adme.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment