14 gadus atpakaļ Aizkrauklē bez vēsts pazuda divas meitenes; Kas šobrīd notiek šīs lietas ietvaros?

Vairāk nekā 14 gadus atpakaļ Latviju viena gada laikā pāršalca ziņas par divu meiteņu pazušanu. Abas bez pēdām pazuda vienā rajonā – ap Daugavpils šoseju pie Aizkraukles. Kas tieši ar viņām noticis tā arī nav izdevies noskaidrot… 

Tobrīd 16 gadus vecā Annamarija Indāne pazuda 2006. gada septembrī. Septiņgadīgā Laura Strazdiņa, kura tikko bija sākusi skolas gaitas, gadu iepriekš.

Annamarijai  šogad paliktu 29 gadi. Laurai  – 21.

Lai gan versijas par notikušo bija dažādas, šobrīd neviena aizturētā nav un nav zināms, kas noticis ar abām meitenēm.

Tagad abu meiteņu meklēšana ir nonākusi pasīvajā fāzē, un policija cer, ka ar laiku kāds atzīsies, un izdosies pazušanu atrisināt šādā veidā, raksta sabiedriskā medija portāls lsm.lv.

Kā pazuda Laura un Annamarija

Annamarija bija no Viesītes, Jēkabpils pusē, un mācījās apmēram stundas brauciena attālumā Vecbebru profesionālajā vidusskolā. Laura bija vietējā. Aizkrauklē šos senos notikumus atceras. “Jā, bija tāda lieta mūsu pagastā,” sacīja Aizkraukles pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Bāliņš. “2005. gadā tas notika. Aizkraukles pagasta sākumskolas 1. klases skolniece ceļā no skolas uz mājām pazuda.”

Septiņus gadus vecā Laura tikko bija sākusi iet skolā. Meitene dzīvoja netālu no dzelzceļa stacijas. Apmēram trīs kilometrus no skolas. Meiteni audzināja vecmāmiņa, jo mamma strādāja ārvalstīs. Bāliņš atminas, bija plānots, ka oktobrī Laura paliks diennakts grupā, tātad nakšņos skolas internātā. “Bet to septembra mēnesi viņu veda klases biedrenes tēvs. Tur līdz celiņam, kas iet pāri dzelzceļam,” stāstīja Bāliņš.

Bāliņš atcerējās, ka liktenīgajā dienā viss notika citādāk.

Bet tai dienā viņš bija to meiteni paņēmis, viņam kaut kas pazvana, un viņš to meiteni neaizved līdz tam ceļam, kur viņa iet pāri dzelzceļam, bet izlaiž laukā tur pie Viršiem, krustojumā. Cilvēki bija redzējuši, ka meitene nāk te uz pagasta centra pusi un devusies pa ceļu lejā, uz māju pusi. Neiet pa lielo ceļu, pa šoseju, bet pa to lauku ceļu. Nu un tas arī viss.”

Mājās pie vecmāmiņas Laura nepārnāca. No skolas līdz mājām varētu būt kādi trīs kilometri, dienu pirms 14 gadiem atcerējās arī Aizkraukles pagasta sākumskolas direktore Janīna Zolotorenko. Viņa norādīja, ka klases biedrenes tēvs stāstījis, ka Lauru izlaidis pusceļā uz mājām.

Kad vecmāmiņa sacēla trauksmi, ka bērns nav pārnācis mājās, apkaimē sākās liela meklēšana. Bāliņš arī piedalījās:

Zemessargi bija pieaicināti. Izmeklējām visu, gan dzelzceļa malu, kur tas mazais mežiņš, gan visus krūmus apkārtējos, bet tā arī neatrada.”

Meklēja trīs dienas. Lauru neizdevās atrast. Versijas bija dažādas. Visas pārbaudītas. Gan Bāliņš, gan skolas direktore par tām runāt negrib, sakot, ka tās bijušas vien baumas. Bāliņš stāstīja, ka vairāki cilvēki redzējuši mazo bērnu uz ceļa ar mugursomu plecos.

Lasi arī: Kāpēc krāpniecei Annai ticēja tik daudzi cilvēki

Jautāts, kāda bija septiņus gadus vecā meitene, Bāliņš teica:

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment