4 produkti, kurus tu maldīgi uzskati par veselīgiem

Svaigi spiestas sulas

Bez šaubām: svaigi spiestas sulas ir noderīgs. Bet jēgas nav nekādas izņemot smūtijus, jo pirms sulas spiešanas parasti tiek noņemta miza augļiem, bet neviens jau nezin ka mizā ir vesels lērums vitamīnu. 

Aizstāšana: Pagatavo sev smūtiju, augļus un dārzeņus izmanto veselā veidā, pievieno karotīti olbaltumvielu sūkalu pulveri, vai arī nesaldu mandeļkoka pienu vai ūdeni un iegūsi ideālu brokastu dzērienu.

Suši

Zivs satur dabīgās Omega – 3 taukskābes un daudz olbaltumvielu. Rīsi ir noderīgi gremošanai. Tātad to kombinācijai ir jābūt veselīgai. It kā jā, bet ne visu suši bāru ēdienkarte ir laba,  daži no tiem (piemēram, garneles temperatūrā) var saturēt 500 kilokalorijas vienā veltnītī.

Aizstāšana: Aizmirsti par austrumu versijas suši. Labāk pats ēd zivi bez rīsiem un mērcēm. Bet ja tev gribas rīsus zivij virs rīsiem, starp zivīm dod priekšroku lasim, skumbrijai un tuncim – jo šīs zivis ir bagātas ar Omega-3 un olbaltumvielām.

Jogurts

Visreklamētākie brendi augļu jogurti satur ne mazāk cukura, nekā kolas pudeles. Nav nekā gudrāka par to, ka sākt dienu ar tādu uzbrukumu organismam.

Aizstāšana:Pamēģini labāk biezpienu, tas satur vismaz 13 g olbaltumvielu puspaciņā, un tev būs grūti atrast kādu citu produktu, kas varētu saturēt tik daudz olbaltumvielu. Pat daudzi dabīgie jogurti (grieķu) nevar salīdzināt ar biezpienu šķipsniņu kanēļa un iegūsi lieliskas brokastis.

Granola

Uz granolas iepakojumiem (ceptas auzu pārslas, pievienoti rieksti un rozīnes), raksta veselīgs ēdiens, bet tā tas nav. Pat mazs gabaliņš satur ļoti daudz kaloriju, jo diez vai tu apēd ieteicamo daudzumu šīs granolas, jo tu vari brokastīs apēst 700 kalorijas neskaitot vēl pienu vai sulu, ar ko parasti atšķaida granolu. 

Aizstāšana: Pamēģini šādu recepti: ieliec stikla burkā pus glāzi auzu pārslas, pielej glāzi nepārāk salda mandeļu piena, pievieo nedaudz rozīnes, mellenes un nedaudz kanēļa. Aizver ar vāku un liec ledusskapī uz nakti. No rīta iegūsi lieliskas brokastis, ar pietiekamu enerģijas daudzumu.

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment