3 droši soļi uz labāku dzīvi, ko cilvēki baidās spert

1. Būt godīgam pret sevi, pat ja tas ir grūti

Ja gribam garīgi augt un kļūt par patiesi mīlošiem cilvēkiem, pirmais solis ir paskatīties uz lietām, kādas tās patiesībā ir. Pirms varam mainīt realitāti, mums ar godīgām acīm uz to jāpaskatās un tā jāpieņem. Pirms varam mainīt sevi, mums jāpaskatās uz sevi no malas, bez jebkādiem aizspriedumiem vai izlikšanās. Vai mēs esam pietiekami līdzcietīgi, pietiekami mīloši? Kā mūsos trūkst un kā ir par daudz? Objektīvi atbildēt uz šiem jautājumiem nav nemaz tik viegli, kā šķiet, bet tikai tā mēs spēsim mainīties uz labo pusi.

2. Atbrīvoties no sava ego/sociālās identitātes

Tava sociālā identitāte, tavi uzskati, pagātne un personības iezīmes – tie ir pamatelementi, kas veido ego. Tas var būt pats par sevi nav nekas slikts, taču der iegaumēt dažas lietas:

  • Ego neesi tu. Tā ir tikai apziņas funkcija, ko tu pats vari kontrolēt.
  • Ego ir prātā konstruēta identitātes izjūta, kas kādu dienu mirs.
  • Ego parasti ir tik dziļi iesakņojies mūsu “es” apziņā, ka tas ir viss, par ko mēs sevi uzskatām.

Protams, rietumu pasaulē dzīvot bez ego ir ļoti grūti. Tomēr der paturēt prātā, ka patiesībā tu esi daudz, daudz vairāk, jo aiz ego kaut kur slēpjas dziļa un gaiša dvēsele. Lielisks veids, kā nodibināt kontaktu ar savu dziļāko būtību, ir meditācija.

3. Piedot cilvēkiem

Gandrīz katrs no mums sevī tur vecus aizvainojumus pret cilvēkiem, kuri mūs nodevuši, apsmējuši, aizmirsuši vai kā citādi sāpinājuši. Apzināti vai neapzināti mēs lolojam sevī klusu vēlmi atriebties, pat, ja tas nav iespējams, pat, ja sāpinātājs ir kāds cilvēks, ko paši mīlam.

Tomēr vislabākais, ko mēs varam darīt, ir piedot šiem cilvēkiem. Piedošana mūs atbrīvo no emocionālās nastas, no būšanas “piesietiem” citu cilvēku pāridarījumiem.

Tā vietā, lai darītu to, kas tev šķiet taisnīgi, tas ir, atriebtos, panāc saviem pāridarītājiem soli pretī un vienkārši piedod viņiem. Kad viņu zemās vibrācijas saskarsies ar tavām augstajām, viņi paši ieraudzīs savas iekšējās ēnas un sajutīsies pazemoti.

Vai tu labāk gribētu kādam atdarīt, saraudinot viņu un aizskarot viņa jūtas vai arī likt viņam ieraudzīt pašam savu gara tumsu līdzās tavai gaismai?

Avots: thespiritscience.net

Avots:

logo2

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment