4 ātrās uzkodas pēc treniņa

 

Lai redzētu, treniņos iegūtos rezultātus, ir svarīgi atjaunot ķermeņa iztērētās vielas un enerģiju- lielākoties ogļhidrātus, kuri atrodas asinīs, aknās un muskuļos. Tu taču vēlies redzēt to sūri grūti pelnītos rezultātus, nekaitējot savam organismam?

Te būs pāris ātro uzkodu varianti, lai atjaunotu enerģiju!

Tev ir tikai 2 minūtes? Uzkod banānu!
Samīci vienu mazu banānu kopā ar 2 tējkarotēm zemesriekstu sviesta, pārkaisi pāri 2 tējkarotes auzu pārslas un pievieno 1 tējkaroti rozīņu.

Aptuvenā uzturvērtība: 227 kcal, 6g olbaltumvielas, 24g ogļhidrāti, 13g tauku, 1g piesātināto tauku, 4.5g šķiedrvielas.

Tev ir tikai 5 minūtes? Uztaisi mokas proteīna kokteili!
Blenderī ielej ¼ krūzes aukstu vai istabas temperatūras kafiju, 1/3 krūzes pienu ar pazeminātu tauku saturu, ¼ krūzes bez piedevu jogurtu ar samazinātu tauku saturu, pus tējkaroti nesaldināta kakao, tējkaroti medus, šķipsniņu vaniļas pūdera un 5 lielus ledus kubikus. Sablenderē to līdz tas iegūst vienmērīgu konsistenci.

Aptuvenā uzturvērtība: 142 kcal, 7g olbaltumvielas, 28g ogļhidrātu, 2g tauku, 1.5g piesātināto tauku, 1g šķiedrvielu.

Tev ir 25 minūtes? Pamēģini vieglo enerģijas batoniņu!
Vienā lielā bļodā ievieto mandeles 1 krūzes tilpumā, pievieno 1 ar pusi krūzes tilpuma auzu pārslas un puskrūzi kaltētas dzērvenes. Uzsildi atsevišķi ¼ krūzes ar medu un mandeļu sviestu. Pēc tam aplej visu šo maisījumu ar izkausēto sviestu un medu. Izklāj to uz cepamās pannas un vienmērīgi nogludini iegūto masu. Apsedz to ar pārtikas plēvi un ieliec to ledusskapī uz 20 minūtēm vai atstāj uz visu nakti. Izņemot ārā, sagriez to vienādos batoniņos un ieliec tos hermētiski noslēgtā traukā. Tu tos vari lietot līdz pat 5 dienām.

Aptuvenā uzturvērtība: 210 kcal, 6g olbaltumvielas, 24g ogļhidrāti, 12g tauku, 1g piesātināto tauku, 4g šķiedrvielas.

Avots: foxnews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment