Banānu mizas kompetentam puķkopim nav tikai organiskie atkritumi, kurus daudzi nosūta uz atkritumu tvertni. Tā ir ļoti vērtīga izejviela, no kuras pagatavot ļoti barojošu mēslojumu mūsu istabas puķēm.
Kāpēc banānu mizas tik plaši izmanto šim nolūkam?
Ja jūs iedomājaties, no kā tās sastāv, esmu pārliecināts, ka atbilde uz šo jautājumu jums nāks prātā. Un tā sastāv no daudzām ļoti noderīgām sastāvdaļām jebkuram augam. Tas ir kalcijs, kā arī magnijs, kālijs un fosfors.
Tās ir ārkārtīgi noderīgas minerālvielas, kas ir nepieciešamas jebkura floras pārstāvja veiksmīgai attīstībai.
Tāpēc nevajadzētu izmest banāna mizas, ja vismaz daži telpaugi rotā jūsu mājokli. Neesiet slinki un pagatavojiet tiem patiešām noderīgu mēslojumu.
Mēslojuma sagatavošana no banānu mizām. Dažas vienkāršas receptes
Ir vairākas šādu mājās gatavotu mēslošanas līdzekļu šķirnes. Turklāt jums jāzina, kā apstrādāt banānu mizas, lai visas noderīgās vielas maksimāli nodotu istabas augiem. To lielā mērā var izdarīt, ja zina, kā rīkoties ar banānu mizām.
Lasi vēl: Šajās dienās stādiet gurķus un novāciet trīskāršu ražu: Mēness kalendārs 2024. gada aprīlim
Svaiga banānu miza
Vienkāršākais variants, kā izmantot mizas šim nolūkam, ir vienkārši sagriezt tās mazos gabaliņos. Sagrieziet, kamēr tās ir svaigas un nekavējoties ierociet augsnē blakus augam.
Tajā pašā laikā viss jādara uzmanīgi, lai auga saknes netiktu ievainotas. Aptuveni 10 dienas mikroorganismi darīs savu darbu, un miziņa pilnībā nodos augsnē visas tās derīgās vielas, kas nozīmē, ka tās būs pieejamas telpaugiem asimilācijai.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Večuks pie veikala ”Depo” man katru dienu dāvināja margrietiņu- vēlāk piebrauca limuzīns un šoferis man pasniedza dīvainu paciņu
- Kārtoju vīra mantas, un atrastā kārbiņa atklāja ilgi slēptu noslēpumu; vērtīga mācība visiem pāriem
- Sinoptiķi prognozē, ka viss sāksies 9. decembrī un varētu vilkties līdz pat nedēļai: ”Nāksies izturēt”
- Neparasti gardi Jaungada salāti “Madonna” tikai 5 minūtēs — recepte tiem, kas novērtē laiku un garšu
- Es desiņas vairs necepu pannā: ieraudzīju, kā tās gatavo restorānā, un tagad daru tieši tāpat
- Rīga pirmo reizi vēsturē iekļūst TOP 3 Eiropas pilsētu sarakstā, nosaukts iemesls (+ VIDEO)











