4 kokteiļi, kuri jāzina katram vīrietim

Lai atstātu labu iespaidu uz dāmu, kuru tu esi uzaicinājis vakariņās, tev ir jāprot uztaisīt vai pasūtīt vairākus dzērienu veidus. Dāma visticamāk nevēlēsies vakariņās dzert alu, bet gan kādu vīna glāzi vai kokteili. Tāpēc tev ir jānodrošinās ar pāris kokteiļu receptēm.

Old Fashioned (Vecmodīgais)

Piesūcini cukura kubiņu ar 4 pilieniem Angostura bittera. Ievieto cukura kubiņu old fashioned jeb viskija glāzē, pievienojot 1 ēdamkaroti ūdens. Maisi to līdz cukurs glāzē ir izšķīdis. Piepildi glāzi ar ledu un pievieno 40ml viskiju, kurš ir ražots no rudziem (rye whiskey). Dekorē ar vienu apelsīna šķēli.

Old Fashioned cocktail

Manhattan (Manhetena)

Sajauc 50ml Kanādas viskija vai rye whisky ar 20 ml saldo vermutu, Martini Rosso un pievieno 3 pilienus Angostura bitteri. To visu ielej glāzē, kura ir iepriekš atdzesēta un piepildīta ar ledu. Maisi līdz dzēriens ir atdzisis. Un izkās to kokteiļa glāzē bez ledus vai viskija glāzē, pildītā ar ledu. Dekorē ar kokteiļu ķirsīti.Manhattan cocktail

Gimlet (Urbējs)

Būs nepieciešams 50ml džina un 20ml laima sulas. Ielejiet šos komponentus šeikerī, kurš ir pildīts ar ledu. Kārtīgi sakratiet un izkāsiet to atdzesētā kokteiļu glāzē. Papildus variet izspiest no laima daiviņas sulu un atlikušo ielikt dzērienā kā dekoru.Gimlet cocktail

Dry Martini (Sausais martini)

Šim klasiskajam Džeimsa Bonda dzērienam ir nepieciešami 60ml džina un 15ml Extra dry Martini vermuta. To visu lejiet jaukšanas glāzē, kura ir pildīta ar ledu. Maisiet līdz dzēriens ir atdzisis. Tad izkāsiet dzērienu atdzesētā kokteiļu glāzē. Dekorējiet ar zaļo olīvi.

Martini cocktail

Avots: realsimple.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment