4 veidi, kā pārvarēt izsalkumu nelaikā

Nodrošinies ar košļājamo gumiju

Tajā brīdī, kad tu košļā košļājamo gumiju, uz tavām smadzenēm tiek raidīts signāls, kas liks tavam vēderam domāt, ka tu esi paēdīs. Un tavas smadzenes domā, ka tu ēd, tad tas nozīmē, ka tu drīz jutīsi sāta sajūtu. 

Iztīri zobus

Jā, nopietni. Ja izsalkums liek par sevi manīt, bet līdz pusdienām vēl ir ilgi, to var pārtraukt ar zobu tīrīšanu. Zobu pata ar piparmētru garšu samazina izsalkuma sajūtu. Cilvēki, kas ir smaržojuši un sajutuši piparmētru dienas laikā, uzņēmuši nedēļas laikā par 3000 kilokalorijām mazāk.

Bet nevajag zobus pulēt katru stundu – tā tu tikai sabojāsi zobu emalju. Zobu pastas vietā vari izmantot minerālūdeni ar piparmētru.

Parunā ar skaistulīti

Ikdienā stresa sajūtas izdala stresa hormonus – kortizolu, kā rezultātā tu tik ļoti vēlies apēst kaut ko treknu un saldu. Tāpēc neķeries klāt hamburgeriem un desām, bet parunājies ar pretējo dzimumu, jo kaut neliela saruna radīs emociju uzplūdu, ka palīdzēs noņemt stresu un palīdzēs tev pret izsalkumu.

Paspēlē tetri

Gribas ļoti ēst? Uzspēlē savā mobilajā telefonā tetri vai kādu citu spēli. Spēlējot šo spēli vismaz 3 minūtes, tev samazinās kāre pēc kafijas un ēšanas par 24 %.

Spilgtas krāsas un kustības ne tikai samazina spēju domāt tavām smadzenēm par pārtiku, bet arī pēc spēlēšanas kādu laiku par to nedomāt.

Avots: www.mhealth.ru

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment