4 veselīgi ieradumi, kuri jāievēro arī Tev

  1. Pērc tikai veselīgu pārtiku

Mēs ēdam to, ko mēs nopērkam- tas ir tikai loģiski. Tāpēc, nākošreiz, iepērkoties veikalā, mēģini izvēlēties veselīgākus pārtikas produktus, nekā ierasts. Nepērc kādus gardumus ar tādu domu, ka vēlāk jau tā pat gribēsies našķēties. Ja tev mājās nebūs neveselīgu uzkodu krājumu, tad visticamāk, ka tu nedosies vēlreiz uz veikal tikai pēc našķiem. Un rezultāts būs sasniegts- tu nebūsi uzņēmis liekas un neveselīgas uzturvielas.

  1. Ēd, kad tu esi apsēdies

Kad cilvēki ietur maltīti sēdus, viņi ēd daudz lēnāk un vairāk izbauda ēdienu. Tas palīdz kuņģim labāk sagatavoties pārtikas pārstrādei un cilvēks, lēnāk ēdot, arī labāk ir sagremojis pārtiku, kas arī ir tikai pluss. Nekad neēd no visa trauka, izvēlies konkrētu daudzumu, ieliec to bļodiņā un apēd. Ja tu ēd no visa trauka, tad lielākajā daļā gadījumu tu apēd daudz vairāk, nekā tev patiesībā būtu nepieciešams.

  1. Dzer ūdeni, nevis limonādes

Atradinies no tukšo kaloriju uzņemšanas, kad tev patiesībā tikai slāpst. Aizvietojot sulas un limonādes ar ūdeni, tu vienkārši un ievērojami samazini savu ikdienā uzņemto kaloriju un cukura daudzumu organismā. Lielākā daļa sulu mūsdienās nav veselīgas, tās nenodrošina nekādu būtisku uzturvērtību pienesumu, bet dod ļoti daudz cukura un nevajadzīgu kaloriju. Ja tu vēlies samazināt savu apēsto porciju izmērus, tad pamēģini pirms katras ēdienreizes izdzert vienu glāzi ūdens.

  1. Kārtīgi sakošļā pārtiku

Kad mēs pievēršam uzmanību tam, ko mēs ēdam un, cik reizes mēs to sakošļājam, tad mēs ēdam daudz lēnāk. Mūsu kuņģiem ir nepieciešamas vismaz 15 minūtes, lai tas saprastu, ka organismam jau ir pietiekami daudz pārtikas. Arī mūsu aci parasti situāciju novērtē citādāk nekā mūsu ķermeņi. Ar “acīm apēst” esi gatavs gandrīz vai visu, bet lielākoties, tas ir krietni par daudz.

Avots: huffingtonpost.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment