5 burvju eļļas, kas veicina matu augšanu

Jūsu mati daudz ko piedzīvo. Ikdienā tie tiek pakļauti piesārņojumam, mitrumam un daudziem citiem faktoriem, kurus Jūs nespējat īsti ietekmēt, bet tie bojā matus. 

Lai mati būtu spēcīgi, veselīgi un spīdīgi, tiem nepieciešama atbilstoša barošana. Tāpat kā visam ķermenim, arī Jūsu matiem ir nepieciešamas barības vielas, lai tie augtu. Lai gan Jūs, protams, varat ieviest izmaiņas savā uzturā, lai barotu matus no iekšpuses, Jūs nedrīkstat ignorēt to eļļošanu. Apskatīsim dažas matu augšanas eļļas, kas var būtiski uzlabot gan vizuālo, gan fizisko izskatu.

 

1.     Rozmarīna eļļa

 

Rozmarīna eļļa ir ēteriskā eļļa, ko iegūst no rozmarīna auga lapām, destilējot to ar tvaiku. To jau gadsimtiem ilgi izmanto dažādiem mērķiem, tostarp kā dabisku līdzekli matu kopšanai.

Uzskata, ka rozmarīna eļļa matiem stimulē matu augšanu un uzlabo galvas ādas, un matu vispārējo veselību. Tā satur savienojumus, kas var palīdzēt uzlabot asinsriti galvas ādā, kas var veicināt matu augšanu. Turklāt tai piemīt pretiekaisuma un pretmikrobu īpašības, kas var palīdzēt mazināt blaugznas un citus galvas ādas kairinājumus.

Lai izmantotu rozmarīna eļļu, varat dažus pilienus pievienot šampūnam vai kondicionierim vai atšķaidīt to citā eļļā, piemēram, kokosriekstu un uzklāt to tieši uz galvas ādas. Svarīgi atzīmēt, ka ēteriskās eļļas vienmēr jālieto piesardzīgi un ar mēru, jo tās var būt ļoti spēcīgas un izraisīt ādas kairinājumu, ja nav pareizi atšķaidītas.

 

2.     Kokosriekstu eļļa

 

Kokosriekstu eļļa var iekļūt dziļi matā un palīdzēt samazināt olbaltumvielu zudumu, kas var palīdzēt uzlabot matu izturību un vispārējo veselību. Tā ir arī bagātīgs taukskābju avots, kas var palīdzēt mitrināt un kondicionēt matus, padarot tos mīkstus un spīdīgus.

Lai izmantotu kokosriekstu eļļu, varat to uzklāt tieši uz matiem un galvas ādas un viegli iemasēt. To var atstāt uz dažām stundām vai uz nakti, pēc tam izmazgāt ar šampūnu. Daži cilvēki kokosriekstu eļļu sajauc ar citām sastāvdaļām, piemēram, medu vai avokado, lai izveidotu DIY matu masku.

Svarīgi atzīmēt, ka kokosriekstu eļļa var nederēt visiem. Cilvēkiem ar smalkiem vai plāniem matiem var šķist, ka kokosriekstu eļļa padara tos taukainus. Un, ja Jums ir alerģija no kokosriektiem, tad nekādā gadījumā nelietojiet šo eļļu.

 

3.     Mandeļu eļļa

Mandeļu eļļa ir populārs dabisks līdzeklis veselīgu matu veicināšanai. Lūk, kā to lietot:

 

  • Galvas ādas masāža: Uzņemiet nelielu daudzumu mandeļu eļļas un dažas minūtes viegli iemasējiet to galvas ādā. Tas palīdzēs uzlabot asinsriti, kas savukārt var veicināt matu augšanu.

 

  • Matu maska: Sajauciet mandeļu eļļu ar citām dabīgām sastāvdaļām, piemēram, medu, jogurtu vai avokado, lai izveidotu matu masku. Uzklājiet maisījumu uz matiem un atstājiet to 30 minūtes, pirms izmazgāšanas.

 

  • Kondicionieris: Mandeļu eļļu var izmantot kā kondicionieri, lai mazinātu matu sprogas un piešķirtu tiem spīdumu. Nelielu daudzumu uzklājiet uz matu galiem.

 

Mandeļu eļļa ir dabīgs un barojošs produkts. Arī E vitamīns un magnijs, kas atrodas mandeļu sastāvā, veicina matu augšanu.

 

4.     Argana eļļa

 

Šī eļļa jau gadsimtiem ilgi tiek izmantota veselībai un skaistumam. Argana eļļa ir bagāta ar antioksidantiem, E vitamīnu un neaizvietojamām taukskābēm, tāpēc tā ir populāra daudzu ādas un matu kopšanas līdzekļu sastāvdaļa.

 

Šī eļļa ir pazīstama ar savām mitrinošajām īpašībām, un to bieži izmanto matu mitrināšanai un mīkstināšanai. Turklāt argana eļļai piemīt pretiekaisuma īpašības, kas var palīdzēt mazināt ādas apsārtumu un kairinājumu. Lietojot argana eļļu, ir svarīgi izvēlēties augstas kvalitātes organisku eļļu, lai nodrošinātu, ka Jūs pilnībā izmantojat šīs dabīgās sastāvdaļas priekšrocības.

 

5.     Sīpolu eļļa

 

Sīpolu eļļu tradicionālajā medicīnā jau gadsimtiem ilgi izmanto dažādu slimību ārstēšanai, bet pēdējā laikā tā ir kļuvusi populāra kā līdzeklis matu augšanai un galvas ādas veselības uzlabošanai. Sīpolu eļļa ir bagāta ar sēru, kas ir būtisks kolagēna – galvenā matu un ādas strukturālā proteīna – ražošanaSīpolu eļļu var uzklāt tieši uz galvas ādas kā matu kopšanas līdzekli vai arī to var izmantot kā sastāvdaļu matu kopšanas līdzekļos, piemēram, šampūnos un kondicionieros.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment