5 ieradumi, kuri traucē Tavai produktivitātei

  1. Patērē pārāk ilgu laiku sociālajos tīklos

Sociālie tīkli ir lieliski, kad ir nepieciešams uzturēt kontaktu ar ģimenes locekļiem un attālākiem draugiem, bet mēs diemžēl portālus izmantojam arī citiem nolūkiem, kuri aprij mūsu diennakts laiku. Foto ievietošana, dalīšanās, komentēšana, citu cilvēku ziņu lasīšana patērē ļoti daudz laika un tas aizslīd, mums nemanot. Tendence ir tāda, ka mēs pārbaudām jaunumus īsi pirms gulēt iešanas, bet attopamies vēlā nakts stundā pārguruši un samiegojušies.

  1. Nepietiekams daudzums fizisko aktivitāšu

Parasti lielākā daļa cilvēku aizbildinās ar to, ka viņiem nepietiek laika, lai nodarbotos ar fiziskām aktivitātēm. Bet būsim godīgi, mums katram atrodas 20 minūtes dienā, lai izkustinātu savu ķermeni. Tavs ķermenis un prāts būs pateicīgi par 20 minūšu ilgu ātru pastaigu vai īsu skrējienu. Tu sajutīsies dzīvs, kustinot savu ķermeni, kas ļaus tev vieglāk koncentrēties un būt produktīvākam.

  1. Multitāskings

Mēs visi lepojamies, kad sakām, ka darām vairākas lietas vienlaicīgi un daži pat uzskata, ka tā ir nepieciešamākā darbinieks, cilvēka prasme. Tomēr, tas lēni nogalina tavu produktivitāti, jo tu neesi pilnībā koncentrējies uz vienu uzdevumu, palielinot iespēju, ka tu palaidīsi garām kādu uzdevuma niansi, kas var novest pie darba pārdarīšanas. Un visticamāk, tu arī nemaz nespēsi visus iesāktos uzdevumus pabeigt vienlaicīgi, nepieciešamajā laikā. Tāpēc ir vērts attīstīt sevī spēju izvērtēt prioritātes.

  1. Tiekšanās pēc perfekcijas

Cilvēks, kurš ir aizrāvies ar savu darbu, vienmēr tieksies pēc perfekcijas. Tomēr, bieži vien cilvēki pārvērtē savas ekspektācijas, nespējot sasniegt dotā uzdevuma perfektu izpildījumu, kas rada nepabeigtu darbu kaudzi un lielu stresu. Koncentrējies uz sīkām detaļām, lai padarītu savu uzdevumu perfektāku, bet neesi pret sevi pārāk skarbs, jo šķiet, ka dzīvē nekas nemēdz būt perfekts.

  1. Centieni būt produktīvam visas dienas garumā

Tas vienkārši fiziski nav iespējams būt produktīvam un ar augstu koncentrēšanos līmeni visas dienas garumā. Dienas laiks, kad cilvēks var būt produktīvs, ir atkarīgs no katra indivīda. Kādam tā ir rīta puse, kad tikko ir pamodies, bet cits spēj darīt darbus raitāk, pievakarēs. Pievērs uzmanību, kad tev darbi veicas vislabāk un mēģini sadalīt veicamo darbu daudzumu, ņemot vērā savu dabisko produktivitātes laiku.

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment