5 neparastākās pasaules salas, kas pārsteigs ikvienu

Ōkunoshima sala – zaķu sala

Tagad varbūt šī Japānai piederošā sala izskatās mīļa un pūkaina, pateicoties zaķiem, bet tās vēsture ir daudz drūmāka nekā varētu likties. Kādreiz uz šīs salas tika ražoti ķīmiskie ieroči Otrajam pasaules karam, un truši tur tika ievesti, lai pārbaudītu ķīmisko gāzi. Tiek uzskatīts, ka šie ir izmēģinājuma trusīšu pēcteči. Tagad sala ir tūristu iecienīts galamērķis.

a99080_1200x

Sable sala – Kanādai piederošā sala, kas atrodas Atlantijas okeānā 300 km no pašas Kanādas

Uz nelielās salas, kur nav koku, dzīvo 400 savvaļas zirgu. Sala tāpat ir bēdīgi slavena ar lielo kuģu skaitu, kas tur ir avarējuši – 475.

a99080_ContactSm

La Isla de las Muñecas – Meksikas leļļu sala

Tā atrodas Xochimico kanāla malā un ir veltīta mazaji meitenītei, kura tajā noslīka. Uz nelielās salas ir sakārtas daudzas lelles. Mēļo, ka šīs lelles nepieļauj ļauno garu ienākšanu salā. Tūristiem nevisai patīk atrasties uz šīs salas, jo tā izskatās gana biedējoši.

Lasi vēl: Neticēsi, kādi aizliegumi pastāv citās valstīs – #5 ļoti dīvaini!

SAMSUNG

Ziemassvētku sala – atrodas Austrālijā

Tā ir ieguvusi dabas parka statusu un ir aizsargājama, jo tur migrē sarkanie krabji. Lielāko daļu laika krabji pavada, ierakušies džunģlu mitrajā zemē, bet lietus sezonas laikā tie masveidā migrē uz jūru. 5 jūdžu garo ceļu līdz okeānam katru gadu mēro aptuveni 120 miljoni krabju.

a99080_red-crabs2

https://youtu.be/2WJJFtHZ5JY

Avots: oddee.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment