5 saimnieču kļūdas, kas “piebeigs” pat dārgu nazi

Dārgs nazis, kas izgatavots no augstas kvalitātes tērauda, ​​vēl nav iemesls, lai virtuves instrumentu izmantotu absolūti neapdomīgi un bezbailīgi! Katrs no mums patiesībā pieļauj daudz kļūdu, rīkojoties ar virtuves nazi. Un tā kā neviens, izņemot mūs pašus, nerūpēsies par mūsu inventāru, ir pienācis laiks noskaidrot tipiskās kļūdas.

  1. Asina kā pagadās

Mūsdienās internets ir burtiski pilns ar visdažādākajiem padomiem, kā uzasināt nažus. Dažiem cilvēkiem izdodas asināt pat uz folijas vai uz krūzes apakšas. Šādos veidos patiešām ir iespējams atjaunot asumu, taču ir vērts izmantot šādu metodi tikai kā pēdējo līdzekli, jo tie visi noved pie vismodernākā naža asmeņa malas bojājumiem. Tāpēc parastās situācijās labāk izmantot ierastos asināšanas rīkus.

  1. Mazgā trauku mazgājamā mašīnā

Noteikti nemēģiniet mazgāt nažus trauku mazgājamajā mašīnā. Mēģinot to izdarīt, naži, visticamāk, atsitīsies un berzīsies pret trauku mazgājamās mašīnas grozu vai citiem traukiem un galda piederumiem. Tas viss noved pie naža asās malas bojājumiem. Mazgājiet nažus tikai ar rokām un pēc tam nekavējoties noslaukiet ar sausu dvieli, lai neveidojas rūsa.

  1. Izmanto keramiskos dēlīšus

Pēdējā laikā ļoti populāri ir stikla un keramikas griešanas dēļi. Izskatās tik jauki un kalpo ilgi. Uz tiem nepaliek pleķi un uzkrītošas griezuma pēdas. Ir tikai viens liels “bet”. Stikls un keramika padara virtuves nazi neasu daudz ātrāk un var sabojāt tā griešanas malu. Tāpēc pat profesionāli pavāri izmanto parastus koka virtuves dēlīšus.

Lasi arī: Viegls veids kā notievēt un uzlabot veselību vienlaicīgi. Gardais biešu kokteilis

  1. Uzglabā kopā ar citiem galda piederumiem

Nevajadzētu glabāt nazi kopā ar citiem galda piederumiem: karotēm, dakšiņām, korķviļķiem un no vecmāmiņas mantotu konservu attaisāmo. Pastāvīgs kontakts ar metāla vai keramikas izstrādājumiem sabojā griešanas malu. Vislabāk nazi uzglabāt koka vai plastmasas statīvā. Kur tas nerīvēsies pret citiem priekšmetiem.

  1. Ar nazi pārbīda sagrieztos priekšmetus

Tagad paceliet roku, kurš nekad ar nazi nav pārbīdījis svaigi sasmalcinātu ēdienu no dēļa bļodā vai pannā? Domāju, ka tādu cilvēku ir maz. Ir svarīgi saprast, ka jebkurš lieks kontakts starp griešanas virsmu un nazi padara to trulāku. Naža asmens labi iztur vertikālās slodzes, bet ne pārāk labi iztur horizontālās. Visus produktus labāk no dēlīša pārlikt citā traukā ar rokām vai vismaz nazi apgrieziet otrādi.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment