5 veidi, kādos, guļot kails, tu palīdzi sev

1.Kad guli kails, bezmiega risks samazinās

Nesens Austrālijā veikts pētījums norādīja uz to, ka, ķermeņa iekšējai temperatūrai samazinoties, optimālie apstākļi veselīgam miegam uzlabojas. Ķermenis sevi atdzesē, kas ir svarīgi, lai izvairītos no bezmiega. Ja tavs ķermenis nespēj atbrīvoties no nevajadzīgās ķermeņa temperatūras, ir ticamāk, ka piedzīvosi bezmiegu. Tātad: guļot kails tu iemigsi ātrāk.

2.Kailie gulētāji gūst ilgāku, dziļāku miegu

Cits pētījums pierādīja, ka, saistīti ar ķermeņa normālu atdzišanu, kad guli kails, uzlabojas arī miega ilgums un kvalitāte tā „dziļuma” ziņā. Kādā pētījumā eksperimenta dalībnieki tika ievīstīti termo –tērpos, lai viņu ķermeņa temperatūra tiktu pazemināta. Tā rezultātā, eksperimenta dalībnieku miegs bija ilgāks, netraucētāks (tie retāk pamodās) un arī kvalitatīvāks.

3.Guļot kails, tu palīdzi sev atbrīvoties no nevajadzīgās „riepiņas” ap vēderu

Dabīga ķermeņa atdzišana nakts laikā palīdz samazināt kortizola līmeni. Dziļais miegs laikā no 22 līdz 2 samazina kortizola līmeni līdz minimumam, bet pēc 2 kortizola līmenis atkal tiek paaugstināts: tas notiek tādēļ, lai no rīta tu justos enerģiskāks. Kad tu negūsti pietiekami daudz miega, tavs kortizola līmenis kļūst pārāk augsts, tādēļ arī tava apetīte kļūst lielāka, kas arī veido nepatīkamo vēdera daļas tauku slānīti. Tātad: gulēšana bez pidžamas un drēbēm var palīdzēt tev iegūt slaidāku formu.

4.Kad guli kails, tu palīdzi saviem intīmajiem orgāniem kļūt veselīgākiem

Sievietēm: tava erogēnā zona parasti ir silta un arī mitra, kas rada labvēlīgu vidi baktērijām un sēnītēm, kas kaitē tavai veselībai. Kad guli kaila, tu ļauj gaisa piekļuvi visam ķermenim, tu ļauj savai intīmajai zonai elpot, padarot baktēriju un sēnīšu dzīvi sarežģītāku.

Vīriešiem: ir svarīgi, ka tava intīmā zona – tieši sēklinieki – ir vēsumā, lai saglabātu spermas kvalitāti un reproduktīvo sistēmu darboties spējīgu. Tieši tādēļ arī sēklinieki atrodas ķermeņa ārpusē, nevis iekšpusē. Kad tu velc pārāk pieguļošu apģērbu, tu pārāk sasilsti un samazini reproduktīvo orgānu spēju radīt pēcnācējus.

5.Kailā gulēšana uzlabo seksuālo dzīvi

Ja vien neguli viens, ādas kontakts ar tavu partneri izdala oksitocīna izdalīšanos ķermenī. Oksitocīns ir hormons, kas liek tev justies patiešām labi, kas arī ir nepieciešams orgasma sasniegšanai, stresa sajūtas samazināšanai, cīņai ar depresiju un asinsspiediena samazināšanai. Svarīgi arī pieminēt, ka, guļot kaili, jūs kļūstat pārliecinātāki viens par otra klātbūtni, radot intīmāku gaisotni.

Avots:

1logo2

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment