5 Zaļie draugi, kurus Tev vajadzētu apēst

  1. Avokado

Ja tev ir nepieciešams vēl viens iemesls, lai mīlētu avokado, tad te tas būs! Šis gardais auglis satur 690mg kālija, kamēr viens vidēja izmēra banāns tikai 420mg. Tas padara avokado par perfektu pēc treniņa uzkodu, jo palīdzēs tev cīnīties ar krampjiem un muskuļu sāpēm. Veselīgie tauki arī palīdz samazināt holesterīna līmeni tavās asinīs un novērš iekaisumus.

  1. Āboli

Apēsts viens ābols katru dienu, var palīdzēt aizkavēt tavu vizīti pie ārsta. Šis brīnišķīgais auglis tev palīdzēs cīnīties ar aptaukošanos, samazinās holesterīna līmeni un triekas iespējamību. Tie vienmēr kalpo kā veselīga un ātra uzkoda. Ne visi āboli ir zaļi, bet labā ziņa ir tāda, ka tas attiecas arī uz sarkanajiem un dzeltenajiem āboliem.

  1. Virziņkāposti

Šie salāti ik pa dekāde piedzīvo savu slavas stundu. Tie ir kraukšķīgi un gardi. Bet ir arī ļoti vērtīgi taviem kauliem, jo krūze kāpostu tev spēj sniegt 24mg kalcija. Tie ir arī bagātīgi ar A vitamīnu, kas uztur tavu ādu veselīgu un palīdz aizkavēt noteiktu vēža formu. Arī C vitamīns, kas darbojas kā antioksidants, tajos ir ievērojamā daudzumā.

  1. Spināti

Virziņkāposti varētu būt populāri, bet arī zaļais draugs- spināts spēj piedāvāt savu artavu tavas veselības uzlabošanai. Šis augs arī ir pildīts ar C un A vitamīniem. Fakts: Spinātu vārīšana vai tvaicēšana var pat vairot spinātu vērtību, izdalot vairāk antioksidantus.

  1. Briseles kāposti

Vienmēr ir bijis labs iemesls, kādēļ tava mamma bērnībā uz tava šķīvja vienmēr uzlika Briseles kāpostus. Tā pat kā iepriekš minētie draugi, arī Briseles kāposti sevī ietver daudz A un C vitamīnu. Var šķist, ka šis augs ir bezgaršīgs un struktūra ir ne visai patīkama, bet galvenais ir, kā tie tiek pagatavoti. Pamēģini pievienot asākas, izteiksmīgākas garšvielas un kombinē ar citiem dārzeņiem. Vēlāk tikai attapsies, ka šis augs būs tavas ēdienkartes pastāvīgs viesis.

Avots: realsimple.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment