6 ēdieni, kas veicina miegainību

1.Makaroni

Jā, ogļhidrāti dod tev burzmu ar enerģiju, bet, ēdot rafinētus ogļhidrātus kā, piemēram, makaronus, cukura līmenis asinīs strauji palielinās, kam seko insulīna līmeņa pieplūdums – kas galu galā var radīt noguruma un vājuma sajūtu. Tas pats attiecas uz baltmaizi un visiem kviešu miltu izstrādājumiem. To augstais miltu un cukura sastāvs var izsaukt miegainību.

2. Banāni

Banāni ir labi zināmi ar to, ka tie satur lielu devu kālija, kas uzlabo nervu sistēmu un sirds veselību. Bet banāni satur arī augstu devu magniju – svarīgu ķermeņa minerālvielu, kas arī veicina miegainību. Magnijs ir uzskatāms arī par „nomierinošo minerālu”.

3. Sarkanā gaļa

Sarkanā gaļa nodrošina organismu ar dzelzi, kas paaugstina enerģiju, bet tā satur arī lielu daļu tauku. Taukaini produkti, pilngraudu produkti, picas un mērces liek justies „smagi” pēc tam, kad ēsti. Tas ir tādēļ, ka šādus produktus ķermenim ir daudz grūtāk pārstrādāt – ķermenis nogurst, jo daudz vairāk enerģijas ir jānovada ēdienu pārstrādāšanai. Citiem vārdiem – tev tiek atņemta enerģija.

4. Ķirši

Ķirši ir dabīgs melatonīna avots – hormona kas ir pazīstams ar tā spēju uzlabot miega kvalitāti. Tas, protams, ir lieliska vakara vēlākajās stundās, bet ne dienas laikā, kad enerģija ir vitāli nepieciešama, lai paveiktu visu vēlamo. Regulāra ķiršu ēšana var palīdzēt atkal sakārtot miega režīmu. Ja ķirši nav pieejami katru dienu, alternatīva ir ķiršu sula. Pētījumi ir pierādījuši, ka cilvēki, kas piedzīvoja miega traucējumus ilgākā laika posmā, uzsāka regulāri dzert ķiršu sulu. Ar laiku viņu miega ritms kļuva labāks un miegs – kvalitatīvāks un mierīgāks. 

5. Lasis

Lasis ir lielisks proteīnu avots, tādēļ arī labs tev. Kā arī tas satur Omega3 taukskābes. Tomēr, lasis un arī dažas citu veidu zivis ir ar B6 vitamīnu bagātas, ko ķermenis izmanto, lai ražotu melatonīnu – miega hormonu. Bet atkal – lasis ir lielisks vakaros, kad vēlamies labi iemigt. 

6. Salāti

Tici vai ne, bet salāti iedarbojas uz tavu ķermeni un smadzenēm līdzīgi, kā to dara opioīdi – opijam un morfijam līdzīga viela. Tas atslābina, samazina sāpes un tādējādi arī veicina miegainību. Salātiem piemīt ne tikai daudz veselīgas īpašības, bet arī miegainību izraisošas. 

Avots:

zvaigžņu tulks

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment