6 iemesli, kādēļ tev vajadzētu paust savu viedokli

1.Tu esi interesanta persona – notici tam

Cilvēki nav stāvā sajūsmā par neizlēmīgiem un kautrīgiem cilvēkiem. Šīs īpašības rada nedrošības sajūtu arī citos cilvēkos. Bet, kad tu esi skaidrs sava viedokļa paušanā, tu paud citiem savu pārliecību, kļūstot interesantāks citu cilvēku acīs. Ļauj citiem sevi iepazīt, iesaisties diskusijās.

2.Aiztaupi sev liekus uztraukumus

Nepateikti vārdi var radīt iekšējo satraukumu. Tie atkārtojās tavā prātā atkal un atkal. Tie var pat kļūt šķietami smagi. Kāpēc gan radīt sev nevajadzīgas, nepatīkamas emocijas?

3.Apgūsti jaunas idejas, viedokļus, perspektīvas

Nav svarīgi, tavs viedoklis ir pareizākais vai šķietami nepareizākais, tu kaut ko iemācīsies, iesaistoties sarunās. Dažreiz citi norādīs uz tavām kļūdām un tas ir lieliski. Tādējādi tu varēsi laboties. Dienas beigās – tu esi tikai ieguvējs, paužot savu viedokli un iegūstot jaunu pieredzi.

4.Iedvesmo citus darīt to pašu – droši paust savu viedokli

Ja reizēm kautrējies paust savu viedokli, nebaidies, tu neesi tāds vienīgais. Daudzi cilvēki izjūt bailes skaļi izteikties, iesaistīties diskusijās. Bet, kad tu izlem spert šo drosmīgo soli, tas iedvesmo arī citus. Esi iedvesma! Varbūt tieši tava rīcība ir tas, kas nepieciešams citiem.

5.Neizjūti nožēlu par nepateikto

Paužot savu viedokli, tu atbrīvosies no kaitinošās domas: „Kaut es to būtu pateicis.” vai „Man žēl, ka es to nepateicu.” Ietekmē savu nākotni, uzlabo savu pašpārliecinātību: saki to, ko tu vēlies teikt. Un diemžēl biežākā atzīšanās, ko cilvēki pauž savas dzīves nogalē ir nožēla par to, ka pārāk reti viņi ir pauduši to, ko domā, darījuši to, ko gribējuši.

6.Izmaini situāciju

Neatkarīgi no tā, vai tavs viedoklis ir nopietns vai nē, tu dod citiem cilvēkiem materiālu pārdomām, pat reizēm rīcībām. Saproti, ka arī tavām idejām ir spēks, kas var tikt realizēts. Iespējams, ka tev ir risinājums kādai problēmām vai ierosinājums uzlabojumiem, kas kādam var patiesi noderēt.

Avots:

1logo2

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Uzdrošinies, sper soli un piepildi savus sapņus! https://goo.gl/sI26SP</cite>

    Gribi satikt savu sapņu sievieti, kura iznesīs tev smadzenes (un pārējo), kamēr gultā, bet neuzmāksies ar ikdienas kaitinošajiem sīkumiem? Īsta, krāšņa sieviete, uz kādām pierasts vien nolūkoties sociālo tīklu fotogrāfijās. Kas teica, ka nevar sasniegt zvaigznes? Vai mēģināsi pasniegties pretī savas Laimes pastieptajai rokai?

  • <cite class="fn">Uzdrošinies, sper soli un piepildi savus sapņus! https://goo.gl/sI26SP</cite>

    Kas atļauts Jupiteram, nav atļauts vērsim. Bet nu skaidrs, ka jebkurā gadījumā, ir daudz labāk, ja esi materiāli situēts, nekā pliks un nabags.
    Ir skaidrs, ka strādājot 8-17 algotu darbu neko nenopelnīsi, knapi sanāks dzīvošanai – samaksāsi par īri, nopirksi pārtiku un atkal gaidi algu, varbūt starplaikā atļaujoties kādu mazu prieciņu. Ne visi var atļauties, maksājot uzreiz, nopirkt salonā jaunu telefonu, datoru, auto, samaksāt par studijām savam bērnam. Tu vari? Ko tu darītu, ja vinnētu 50 miljonus eiro? Vai spēj iztēloties savu dzīvi pēc tam? Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi!

Leave a Comment