6 lieliski veidi, kā nomierināties pirms darba intervijas

  1. Uzrunā sevi vārdā

Kad tu sniedz sev savā prātā uzmundrinošu runu vai saukļus, tad izmanto savu vārdu. Piemēram, “Tu to vari, Jāni!”. Runā par sevi izvairies izmantot pirmo personu- “Es to varu!”. Pētījumi ir pierādījuši, ka izvairīšanās no sevis uzrunāšanas pirmajā personā, cilvēkam liek justies pārliecinātākam un mierīgākam. Arī pēc intervijas, šādi cilvēki sevi “nešausta” par to, cik labi vai slikti viņi sevi pasniedza.

  1. Košļā gumiju

Ņem vērā, ka, ejot iekšā intervijas kabinetā, nekad nekošļā košļājamo gumiju! Bet pirms tam, šāds košļāšanas process tev ļaus nomierināties. Tā ir kā sava veida meditācija. Tu sevi nodarbini ar košļāšana procesu, tāpēc tu vairs tik ļoti nekoncentrējies uz savu satraukumu.

  1. Pastāsti kādam, cik patīkami satraukts tu esi

Pētījumi liecina, ka tas ir salīdzinoši viegli pārvērst savu nervozitāti, par patīkamu satraukumu. Tā vietā, lai kādam pastāstītu, cik ļoti tevi ir pārņēmis stress intervijas dēļ, piezvani draugam un izstāsti, cik ļoti tu izjūti patīkamu satraukumu. Tas atbrīvos tevi no stresa un, runājot ar draugu, tev pašam patiesi liksies, ka sliktais satraukums ir aizgājis, bet labais ir palicis.

  1. Panašķējies ar melno šokolādi

Šveices zinātnieki, pētot pieaugušus vīriešus stresa situācijās, atklāja, ka našķēšanās ar melno šokolādi palīdz samazināt stresu, nomierina prātu un ļauj tam labāk darboties.

  1. Iedzer tēju

Tā vietā, lai iedzertu kafiju, labāk iedzer tēju. Kafija paātrina tavu sirdsdarbību un tas var rezultēties kā stresa pastiprinošs līdzeklis. Savukārt, tēja, it īpaši zaļā, tev nomierinās un tevī ieplūdīs siltums, kas arī ļaus sajust mieru un harmoniju. Ja tu turi rokās krūzi, kurā ir silts dzēriens, tad tu arī izjūti drošības sajūtu.

  1. Dodies pastaigā

Fiziskās aktivitātes ir viens no vieglākajiem veidiem, kā samazināt stresa līmeni organismā. Došanās īsās pastaigās pat ir nosaukta par “meditāciju kustībā”. Tai nav jābūt garai vai fiziski izaicinošai pastaigai, pietiek arī īsu pastaigu, kas ļaus tev sajust pārliecību par sevi.

Avots: realsimple.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment