7 pieredzējušu pavāru viltības, kas labākas par pašu dārgāko kulinārijas grāmatu

Kā panākt, lai produkti maksimāli atklātu savu garšu? Varbūt tikai profesionāli pavāri zina atbildi uz šo jautājumu.

Labi, ka dažreiz viņi dalās ar saviem noslēpumiem un dod iespēju saimniecēm gatavot ēdienus kā dārgos restorānos. Šodien pastāstīsim par dažiem kulinārijas trikiem, kas jums jāņem vērā.

 

1. triks: ūdens vietā izmantojiet buljonu

Šis noteikums attiecas ne tikai uz pirmajiem ēdieniem, kuru gatavošanā mēs bieži izmantojam buljonu. Tas noder arī dažādu veidu mērču, sautējumu, sautētu dārzeņu u.c. ēdienu pagatavošanai.

Kāpēc atšķaidīšanai labāk ņemt buljonu, nevis ūdeni? Tam ir bagātīga, spilgta, daudzšķautņaina garša, ko tas piešķir citām sastāvdaļām. Pateicoties buljonam, produkti iegūst pavisam citu garšu.

 

2. triks: pievienojiet sāli desertiem

Mēs esam pieraduši, ka ēdieniem pievieno sāli, lai tie būtu sāļi. Tomēr šī nav sāls vienīgā funkcija. Šeit ir daži iemesli, kāpēc šai sastāvdaļai vajadzētu būt desertos:

–          ir spēcīgs garšas pastiprinātājs, kas uzbudina citus receptorus. Tas rada interesantu sāļi saldu kontrastu, pateicoties kuram deserta garša kļūst spilgtāka;

–          stiprina lipekli jeb glutēnu, tāpēc tas ir obligāti iekļaujams cepšanas receptēs, kurās tiek izmantoti kviešu milti;

–          paātrina un uzlabo olu putošanas procesu. Sakarā ar to, ka sāls reaģē ar olu baltumu, tas paceļas ātrāk un kļūst sulīgs. Pēc šī principa konditori parasti gatavo bezē;

Lasi arī: Vai tiešām olas biskvītam nevajag atdalīt, bet uzreiz saputot ar cukuru?

–          neitralizē rūgtumu un noņem lieko saldumu. Pirmais ir aktuāls, piemēram, greipfrūtam, otrais – karamelei.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment