Mana vecmāmiņa pēc ziedēšanas narcišu stublājus vienmēr sasēja ciešās bizēs, tagad arī es to daru

Pēc ziedēšanas narcises vienmēr sāk lēnām nokalst. Šajā faktā nav nekā pārsteidzoša vai briesmīga.

Galvenais ir pareizi un laikus reaģēt uz šiem procesiem. Ar ziediem vēl var turpināt strādāt, lai nākamgad tie mūs iepriecinātu ar savu skaistumu un izsmalcinātību.

Narcises pēc ziedēšanas

Narcises ir graciozi ziedi, kas rotā dārzus un laukus ar saviem skaistajiem ziediem. Narcišu ziedēšana piesaista uzmanību un priecē mūs pavasarī. Tomēr, kas notiek ar narcisēm pēc tam, kad to spilgtās ziedlapiņas novīst?

Šajā rakstā mēs apskatīsim, kas notiek ar narcisēm pēc to uzziedēšanas un kādas darbības varat veikt, lai šie ziedi saglabātu veselību un labu izskatu.

Kad narcises nokalst, vispirms to kāti un lapas sāk dzeltēt un iet bojā. Tas ir dabisks process, kad augs nonāk neaktīvā stāvoklī. Šajā periodā narcises koncentrē savu enerģiju uz barības vielu uzglabāšanu sīpolā nākamajam gadam.

Ir svarīgi dot narcisēm iespēju pabeigt šo procesu, tāpēc lapas un stublājus nedrīkst noņemt, kamēr tie nav pilnībā izžuvuši un viegli atdalās no sīpola.

Lasi arī: Apvienojot lavašu un iecienītās ogas, iegūsi cienīgu “Napoleona” aizstājēju. Satriecoši ātri pagatavojams vasaras deserts

Atstājot lapas un stublājus, mēs ļaujam narcisēm uzkrāt pietiekami daudz barības vielu, lai nākamajā gadā tās augtu veselas.

Lai saglabātu dārza estētisko izskatu, nokaltušām lapām un kātiem var nogriezt tikai galotnes. Tie būs uzskatāmi dzeltenā krāsā. Bet pārējās lapas un stublājus jāsapin ciešā bizē.

Svarīgi arī pēc ziedēšanas narcisēm nodrošināt pietiekami daudz gaismas un gaisa. Narcises mīl saulainas vietas, tāpēc vēlams tās atstāt atklātā vietā. Tomēr, ja audzējat tās podos vai traukos, atpūtas laikā varat tos pārvietot uz ēnainu vietu, lai sīpoli nepārkarstu.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment