Mana vecmāmiņa pēc ziedēšanas narcišu stublājus vienmēr sasēja ciešās bizēs, tagad arī es to daru

Rūpes par narcisēm

Pēc ziedēšanas beigām narcisēm ir nepieciešama arī regulāra laistīšana. Bet ir svarīgi atcerēties, ka tās nevar izturēt pārmērīgu lielu ūdens daudzumu. Laistāt narcises taupīgi, lai novērstu sīpolu puvi.

Viena no svarīgākajām procedūrām, ko var veikt pēc ziedēšanas, ir narcišu apmēslošana. Barošana palīdzēs augiem atjaunot sīpola barības vielu rezerves un sagatavoties nākamajai augšanas sezonai. Izmantojiet mēslojumu, kas satur visas nepieciešamās barības vielas. Mēģiniet ievērot mūsu vienkāršos norādījumus.

Izmantojiet specializētu mēslojumu puķu augiem vai mēslojumu, kas satur galvenās barības vielas, piemēram, slāpekli (N), fosforu (P) un kāliju (K). Ieteicams izvēlēties mēslojumu ar vienmērīgu šo elementu saturu.

Mēslojiet narcises divas reizes gadā. Pirmo mēslojumu uzklājiet pavasarī, kad sākas augu aktīvā augšana. Otro mēslošanu veiciet pēc narcišu ziedēšanas beigām.

Laistiet narcises ar mēslojumu, izvairoties no tā nokļūšanas uz lapām un ziediem. Laba prakse ir augus laistīt pirms un pēc ziedēšanas, lai novērstu iespējamus sakņu apdegumus.

Lasi arī: Ātri pagatavojams ukraiņu nacionālais ēdiens: mazuriki, kas labāki par parastām kotletēm

Izmantojiet mulču, novietojot to ap augiem. Tādā veidā jūs pasargāsiet narcises no izžūšanas un nodrošināsiet tām ērtu vidi labai attīstībai.

Turklāt ir vērts pievērst uzmanību narcišu aizsardzībai no kaitēkļiem un slimībām. Bieži vien pēc ziedēšanas narcises kļūst par kukaiņu un sēnīšu infekciju mērķi. Pārbaudiet, vai augos nav kaitēkļu, piemēram, laputu vai lapu tārpu pazīmju, un veiciet pasākumus, lai tos kontrolētu.

Kamēr sīpols iegūst spēku nākotnei, augs ir īpaši uzņēmīgs pret kaitēkļiem. Lai pasargātu smalkos ziedus no bojā ejas, iesakām narcises regulāri apstrādāt ar profilaktiskiem preparātiem, kurus var iegādāties jebkurā specializētā veikalā. Un pievērsiet uzmanību redzamiem plankumiem uz lapām. Tās nekavējoties jānoņem.

Narcises turpina būt skaisti augi arī pēc ziedēšanas. Veselības un skaistuma saglabāšana pēc šī perioda ir svarīgs jebkura dārznieka uzdevums. Ievērojot atzarošanas, laistīšanas, mēslošanas un kaitēkļu apkarošanas paraugpraksi, jūs varat nodrošināt, ka jūsu narcisēm ir piemēroti apstākļi, lai nākamajā gadā tās atkal skaisti uzziedētu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment