“7 smaržas, ko ērces ienīst”: Mani tās vairs netraucē! Kāds man pazīstams cilvēks man iemācīja, kā atbrīvoties no šiem briesmoņiem!

 

Citronu eikalipts

Pērciet aptiekā pudeli citrona eikalipta ēteriskās eļļas. Šis augs vairākas stundas atbaida iksodīdu ērces. Ņem 200 ml ūdens, 2 ēdamkarotes alkohola vai degvīna un dažus pilienus citrona eikalipta eļļas. Sajauc un izsmidzina uz ādas.

Lietojiet šo produktu piesardzīgi, jo tas var izraisīt alerģiju jutīgiem cilvēkiem. Starp citu, šo šķīdumu var izsmidzināt uz celiņiem ap māju, dārza mēbelēm, uz krūmiem un zāli, kur parasti slēpjas ērces.

Baldriāns

Baldriānam ir nomierinoša iedarbība uz cilvēkiem, bet tas liek iksodīdu ērcēm bēgt, tiklīdz tās sajūt smaržu. Vieglāk ir uzņemt baldriāna spirta šķīdumu, nekā pagatavot sakņu novārījumu.

Vienādās proporcijās sajauciet baldriāna tinktūru ar ūdeni un uzklājiet šķīdumu uz ādas. Lūdzu, ņemiet vērā, ka alkohols sausina ādu, tāpēc jūs varat izsmidzināt apavus, matus un virsdrēbes ar smidzināšanas pudeli. Uz baltiem priekšmetiem gaiši dzeltenā tinktūra var notraipīt, tāpēc uzklājiet uzmanīgi.

Nesmidziniet kaķus, jo baldriāns tiem ir stimulants, kas izraisa neatbilstošu uzvedību.

Krustnagliņas un etiķis

Jums būs nepieciešama krustnagliņu ēteriskā eļļa vai šīs garšvielas spirta tinktūra un parasts etiķis. Ņem 200 ml ūdens, iepilina tajā 5 pilienus krustnagliņu eļļas un pievieno 10 ml etiķa. Visu kārtīgi samaisiet un izsmidziniet uz drēbēm un apaviem. Uzklājiet uz ādas piesardzīgi, jo etiķis un ēteriskās eļļas kairina ādu un var izraisīt alerģiju.

Ar šo šķīdumu ir labi apsmidzināt zāli, rotaļu laukumu un ārpus mājas – līdzeklis atbaida ne tikai ērces, bet arī odus ar blaktīm. Viņi saka, ka pat tarakāni un peles aizbēg, sajūtot etiķa un krustnagliņu smaržu.

Kumelīšu piretrs 

Šis ir visefektīvākais līdzeklis jūsu mājai pret ērcēm, odiem, mušām un citiem lidojošiem kaitēkļiem. Augs satur piretrīnus – vielas, kas nogalina un atbaida jebkādus kukaiņus, arī ērces.

Jums vienkārši nepieciešams iesēt šo kumelīti savā pagalmā- pa visu perimetru, zem žoga, uz zāliena, pa takām. Ērces aizbēgs, tiklīdz zieds izaugs. Kātus ar ziediem var nogriezt un novietot stūros, lai novērstu prusaku un blakšu rašanos. Ērces arī neriskē ielīst teritorijā, kur atrodas šis zieds.

Lasi vēl: “Laimīgi likteņa pagriezieni”: 2024. gada marta beigās 4 zvaigžņu zīmes piedzīvos pārsteidzošu veiksmi

Svarīgi: ērces varam ienest teritorijā no meža paši, tāpēc pirms ieiešanas pagalmā pārbaudiet sevi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment