Kad sēt gurķu stādus, lai iegūtu maksimāli agru ražu

Dārznieki ar nelielu pieredzi bieži baidās audzēt gurķus no stādiem, dodot priekšroku sēklas sēšanai tieši dārza dobē. Un, lai gan šī metode ievērojami aizkavē pirmās ražas saņemšanu, tā ir uzticamāka un mazāk apgrūtinoša, uzskata lielākā daļa manu draugu.

Taču uzskatu, ka izaudzēt gurķu stādus nepavisam nav grūti un pirmais gurķis maija vidū kompensēs visas mazās nepatikšanas. Jums tikai jāņem vērā dažas vienkāršas nianses.

1. noteikums – ne vēlāk kā trešā klātesošā lapa

Tieši tā skan ieteikumi, kad stādīt gurķu stādus. Tie nozīmē, ka augs nedrīkst palikt glāzē ilgāk, kā līdz parādās trešā īstā lapa.

Bet šādam ieteikumam ir jāņem vērā galvenais faktors – augsnes tilpums, kurā atrodas stāds. Ja iesēsi uzpirksteņa izmēra glāzē, protams, saknes ātri aizņems visu vietu. Un tad, jo ilgāk gurķis atrodas šauros apstākļos, jo mazāka iespēja iegūt labu ražu.

Un, ja jūs iesējat sēklu 0,5 litru traukā, tad līdz trešajai īstajai lapai stādam var nebūt laika aizņemt visu glāzi ar saknēm. Un tad notiek tā – viņš izvelk zemes kamolu pārstādīšanai, un tas sabrūk. Šādā situācijā vismaz neliels sakņu bojājums ir neizbēgams. Bet gurķim tas ļoti nepatīk.

Izrādās, ieteikums par trešo īsto lapu nebūt nav universāls. Sēšanas laiks būs atkarīgs no augsnes apjoma, kurā audzēsiet stādus.

Ko zvaigžņu zīmes pārstāvjiem nevajadzētu darīt 2024. gada aptumsuma koridorā, ja viņi nevēlas sabojāt savu dzīvi

2. noteikums – stādiet stādus TIKAI siltā augsnē

Un tikai tad, kad atgriešanās salnu draudi ir pārgājuši. Un labāk ir stingri ievērot šo noteikumu, kā es vairāk nekā vienu reizi pārliecinājos, novērojot jaunus gurķu stādus, kas mirst aukstā zemē.

Bet kā var uzminēt sēšanas laiku, lai neiznāk, ka stādi jau izaug, bet stabils siltums joprojām nenāk, un jūs nevarat tos iestādīt? Lūk, kā: optimālais gurķa sēšanas laiks tiek aprēķināts pēc noteikuma – 25 dienas no dīgtspējas līdz stādīšanai dārzā.

Ja aukstais laiks līdz šim nepāriet, vienkārši pārlieciet gurķus lielākā traukā, no iekšpuses izklājot vecu maisu ar maziem drenāžas caurumiem.

Lasi vēl: “Laimīgi likteņa pagriezieni”: 2024. gada marta beigās 4 zvaigžņu zīmes piedzīvos pārsteidzošu veiksmi

Izmantojot šo maisiņu, zemes bumbu ir viegli noņemt, nesabojājot saknes. Šī pārkraušana ļaus jums pagaidīt aukstumu.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment