7 tava ķermeņa daļas, kuras nav ieteicams aiztikt ar rokām

Tavas ausis

Nebāz savās ausīs pirkstus vai citas lietas, izņemot vates kociņus. Tā tu vari traumēt savu ausu jūtīgo un plāno ādas kārtiņu. Ja tev pārāk traki niez auss, labāk apmeklē ārstu.

Tava seja

Tu vari mazgāt seju un uzklāt krēmu. Bet vairāk tu savu seju neaiztiec. Pieskaroties pie savas sejas, kur iepriekš tu esi pieskāries pie dažādām virsmām, pastāv liela iespēja, ka iegūsi kādu infekciju. Kā ar”i uz taviem pirkstiem ir tauki, kas var aiztaisīt ciet tavas poras uz sejas.

Tavs dibens

Slaucīt un mazgāt vari. Ap tavu izejamo kanālu var dzīvot dažādas baktērijas, bet ja esi kaut ko darījis, vai arī kaut ko dziļāk esi darījis – mazgā rokas pēc tam!

Tavas acis

Līst tajās ar tīrām rokām var tikai tad, ja liec iekšā kontaktlēcas, vai arī centies dabūt no acs ārā iekritušo gruzi, jo acī diezgan ātri var dabūt infekciju. Vari acī iekasīt konjuktivītuvai arī vēl ko baisāku. Neaiztiec un neberzē. 

Tava mute

Cilvēki, kas darbā skumst bieži vien skarās klāt savai mutei vai arī apkārt mutei aptuveni 23 reizes stundā. Bet ja cilvēks ir aizņemts tad vidēji 6 reizes. No trijām līdz četrām baktērijām iekļūst mutē no pirkstiem. Varbūt paņem no sava bērna knupīti.

Tavas nāsis

Aizmirsti tādu ieradumu, bāzt pirkstus degunā: tevi apdraud tas, ka par 51% palielinās iespējamība, ka tavās nāsīs iemājos baktērija Staphylococcus aureus.

Tavi nagi

Drīzāk tas, kas ir zem taviem nagiem. Tur var dzīvot daudz baktēriju, nagi nedrīkst būt garāki par 2 mm, un arī tik īsi nagi ir jātīra. Ja nerūpēsies par saviem nagiem, var tavos nagos ieperināties dažādas baktērijas un infekcijas.

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment