7 veidu blūzes, kas dāmām 45+ liek izskatīties vecmodīgi

2. Blūze no plāna auduma

Ja jaunībā sievietēm nav īpaši svarīgs apģērba sastāvs un kvalitāte, tad dāmas pēc 45 gadiem kļūst prasīgākas.

Viņi vairs nevēlas valkāt sintētiku, pievilcīgāki viņām šķiet tērpi no dabīgiem audumiem, bet spilgtu izstrādājumu vietu skapī aizstāj viena toņa garderobes priekšmeti neitrālās vai dziļās, piesātinātās krāsās.

Tomēr ik pa laikam sievietes elegantā vecumā iegādājas no plāna auduma izgatavotu blūzi. Pie kādām sekām tas noved? Apģērbs, kas izgatavots no plāna materiāla, slikti pieguļ, izceļ figūras trūkumus un izskatās lēts. Bet pavisam nepiemēroti izskatās plāna auduma blūze ar apdruku.

Alternatīva: melna zīda blūze. Līdztekus greznajam izskatam šim apģērba gabalam ir vēl viena svarīga priekšrocība: spēja padarīt figūru slaidāku un graciozāku.

Ja vēlies izveidot lielisku koptēlu vai uzvilkt blūzi ar neitrālu apakšdaļu, pacenties pievienot spilgtus akcentus, lai padarītu savu tēlu interesantāku. Piemēram, oriģinālas rotaslietas ar pusdārgakmeņiem vai sarkanu somiņu. Ikdienā zīda blūzi var valkāt ar džinsiem vai šaurām biksēm.

3. Bezformīga blūze

Neatkarīgi no tā, kāda izmēra apģērbu tu valkā, nevajadzētu iegādāties apjomīgu blūzi, kas izskatīsies uz tevis kā maiss. Tikai no pirmā acu uzmetiena šķiet, ka šāds apģērbs noslēps lieko svaru – patiesībā tas padarīs figūru bezveidīgu, jo izjauks tās proporcijas.

Un, ja tu blūzei pieskaņosi tādas pašas apjomīgas bikses vai svārkus, koptēls būs pilnībā sabojāts.

Alternatīva: kad esi veikalā, ielūkojies vīriešu apģērbu nodaļā. Tur varēsi atrast perfektu pamata blūzi baltā krāsā. Šāds garderobes priekšmets ir universāls un vienmēr izskatās lieliski.

Nēsā to ar džinsiem, zīmuļsvārkiem vai bikškostīmu. Šāda kreklblūze piešķirs nozīmi jebkuram citam tērpa atribūtam, tāpēc izmanto tās “superspējas”.

4. Blūze bez piedurknēm

Lasi arī: Kādas garšvielas ir piemērotas cūkgaļai: sīkumi, kas obligāti jāņem vērā

Lasi arī: Kādas vistas daļas nedrīkst ēst: izrādās, ka daudzi cilvēki to nemaz nezina

Šāda veida blūzes var valkāt slaidas sievietes, taču apaļīgām dāmām no tām vajadzētu izvairīties. Fakts ir tāds, ka šāds garderobes priekšmets pasvītro roku apjomu, kuras, gluži pretēji, ir jāpaslēpj, lai neizjauktu auguma proporcijas.

Tāpat neaizmirsti, ka ar vecumu āda šajā zonā var kļūt ļengana un klāta ar vecuma plankumiem – tas ir vēl viens iemesls, kāpēc nevajadzētu valkāt blūzi bez piedurknēm.

Alternatīva: lai citi nekad neuzminētu patieso skaitli tavā pasē, izvēlies elegantu blūzi ar garām vai apjomīgām piedurknēm, kas ir aktuālā modes tendence.

Labi izskatīsies arī klasisks modelis ar taisnu siluetu no necaurspīdīga vidēja blīvuma materiāla. Kas attiecas uz krāsām, tās var būt pamata vai romantiskas krāsas, piemēram, lielisks risinājums būs blūze debeszilā, lavandas, piparmētru vai karameļu tonī.

5. Blūze no spīdīga auduma

Pareiza audumu izvēle ir ne mazāk svarīga kā stils. Materiāli ar metālisku spīdumu nekavējoties jāizmet miskastē – pirmkārt, no tiem darināti tērpi ir nepiemēroti lietošanai ikdienā, otrkārt, tie nav atbilstoši tavam vecumam, un, treškārt, tie liek cilvēkam izskatīties tuklam.

Arī gipūras un šifona blūzes ir jāizslēdz no tava drēbju skapja. Sintētiskie audumi izskatās nepievilcīgi, lēti un var kaitēt veselībai.

Alternatīva: ideāli piemērotas ir kokvilnas vai lina blūzes. Tās papildinās tavu vasaras garderobi, jo šie audumi ir elpojoši, ļaujot sievietei justies lieliski karstā laikā.

Kokvilna ir viegli krāsojama, tāpēc veikalu sortimentā var atrast milzīgu skaitu dažāda dizaina un stila modeļu. Kas attiecas uz linu, tā vienīgais trūkums ir neliela krokošanās, taču vairumā gadījumu tas nekaitē sievietes tēlam, bet piešķir tam nelielu radošu nekārtību.

Blūze ar nepiemērotu apdruku

Blūzes ar rakstiem un ornamentiem ir jāizvēlas ļoti rūpīgi, jo tās ne tikai vizuāli resnina, bet arī padara tēlu pārāk provokatīvu vai bērnišķīgu. Tāpēc tev vajadzētu izvairīties no apģērba ar dzīvnieku apdrukām, piemēram, leoparda apdruku.

Alternatīva: ģeometriskas apdrukas nekad neiziet no modes, taču elegantai sievietei tās ir pareizi jāpielāgo. Ja tev ir liekais svars, izvēlies vertikālas, nevis horizontālas līnijas – tās vizuāli pagarinās tavu siluetu un padarīs tevi slaidāku.

Vēl viena apdruka, kas vienmēr būs modē, ir punktiņi. Stilisti iesaka izvēlēties blūzi ar vienkrāsainām kombinācijām, kas palīdzēs piešķirt “rozīnīti” jebkuram ikdienas vai lietišķajam tēlam.

Blūze ar atsegtiem pleciem

Blūzes ar atsegtiem pleciem sauc arī par zemnieku blūzēm. Tās ir ideāli piemērotas siltam laikam un uzsver valkātājas trauslumu un sievišķību.

Bet ar šo blūzi viss ir apmēram tāpat kā ar blūzi bez piedurknēm – tā akcentē ķermeņa daļas, kuras Balzaka vecuma dāmas grib notušēt. Blūze atklāj ne tikai plecus, bet arī kaklu, un mēs taču zinām, ka tieši dekoltē zona vislabāk parāda patieso vecumu.

Alternatīva: Apvelkamā blūze ir lieliska izvēle. Tā izskatās ļoti stilīgi un eleganti, piemērota gan slaidām, gan apaļīgām sievietēm. Šis garderobes priekšmets ir piemērots arī jebkuram apģērbam, it īpaši, ja tēlu papildina ar pareiziem aksesuāriem.

Dāmas, ja jums noderēja šis raksts, padalieties tajā ar draudzenēm sociālajos tīklos! Būsim tev pateicīgi!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment