8 būtiskākās atšķirības starp iekāri un mīlestību

Zemāk būs uzskaitītas pazīmes, kuras palīdzēs tev saprast atšķirību:

  1. Kad tu jūti iekāri, tu ģērbies eleganti un šiki, īpaši piedomā pie sava tēla

Protams, tas ir tikai apsveicami, ka tu vēlies izskatīties labi sava mīļotā cilvēka dēļ, it īpaši, tad kad jūsu attiecības ir tikai sākušās. Bet mēs visi labi zinām, ka uzpošanās, ejot uz katru randiņu, prasa laiku, pūles un līdzekļus. Pie tam, tas norāda uz to, ka tu īsti negribi parādīt savu parasto, vienkāršo “es”.

Savukārt, kad tu esi iemīlējies, reizēm tev pat var gadīties aizmirst uzvilkt bikses. Tu speciāli nepiedomā pie sava tēla, lai atstātu iespaidu uz savu sievieti. Tev svarīgāk šķiet, ka norunātais randiņš ir spēkā un galvenais ir vienkārši ierasties un baudīt laiku kopā ar viņu.

  1. Ja tu otru cilvēku iekāro, tad tu nepievērs uzmanību viņa trūkumiem

Katrā cilvēkā ir kas tāds, kas var otru nokaitināt vai ne gluži apmierināt, tāpēc iekāres laikā tos sīkumus ir vienkāršāk “laist garām”. Tu varbūt pat apzinies, ka šāda veida ieradumi vai sīkumi vēlāk varētu radīt daudz lielākas problēmas sadzīvē, bet tevi tas neinteresē, jo zemapziņā tu nemaz neplāno sadzīves kopīgu piedzīvošanu.

Kad tu esi iemīlējies tu norādi uz otra cilvēka kļūdām, ieradumiem. Tā kā tu mīli šo cilvēku, tu vēlies, lai viņš ir veselīgāks, laimīgāks un priecīgāks. Bet neaizraujies ar domu, ka tu vari kādu mainīt, vai, ka mīlošais partneris ar sajūsmu pieņems tavus ieteikumus. Konstruktīva kritika vienmēr ir laba lieta, bet neko neuzspied savam partnerim

  1. Kad tevi ir pārņēmusi iekāre, tad tu saki partnerim to ko viņš grib dzirdēt

Tev ir konstanta vēlme otru cilvēku apmierināt, nesākt strīdus vai nesaskaņas. Kad partneris tev uzdod jautājumu, tad tu drīzāk izvēlies “drošu” atbildi, ja pat tā līdz galam neatklāj, kā tu jūties par uzdoto jautājumu.

Mīlestībā cilvēks ir patiess. Tas ir tikai dabīgi, ja tu nepiekrīti pilnīgi visam ko tavs partneris saka vai vēlas un tu to arī pasaki. Viedokļu nesakritība nenorāda uz to, ka jūs esat nesaderīgs pāris, tas norāda uz to, ka jūsu starpā ir atklātība. Argumentētas un veselīgas debates par dažādām tēmām vienmēr ir laba lieta.

  1. Skatoties caur “iekāres acīm”, tavs partneris šķiet kā Grieķu dieviete/dievs

Var arī izteikties, ka tavs partneris, tavās acīs, ir perfektas formas cepumiņš, bez nodrupušām vai šķībām maliņām. Jāatceras, ka dzīvē nekas nav perfekts, tāpēc arī perfektas formas cepumiem var būt negaršīgs pildījums.

Kad tu skaties caur mīlas pilnām acīm, tad tavs partneris tev šķiet vairāk kā Grieķu dievs/dieviete ar nodrupušām rokām. Perfekti nepilnīgs- tieši tāds pats kā tu! Izlikšanās par perfektu pāri ir mokoši un nepatiesi. Tāpēc, aiztaupi savas pūles.

  1. Iekāre tev neļauj īsti patiesi otru cilvēku

Tu varbūt zini, kura ir tava partnera mīļākā krāsa vai mīļākais ēdiens, bet tās ir ļoti virspusējās lietas, kuras var uzzināt jebkurš svešinieks. Tu neesi pietiekami ieinteresēts, cilvēka būtībā un rakstura iezīmēs, jo patiesībā tev vairāk interesē partnera fiziskie dotumi.

Dzīvojot mīlestībā, par savu partneri tu zini sīkākās detaļas. Tu zini mīļotās mīļāko krāsu un ēdienu, bet tu arī zini, kāpēc tieši tā krāsa un tieši tas ēdiens ir viņas iecienītākie. Tās lietas tu esi uzzinājis, jo tu esi veltījis laiku, lai iepazītu to cilvēku un pats jaukākais ir tas, ka tu gribi iepazīt vēl.

  1. Kad tu tikai iekāro to cilvēku, tad tu nejūties ērti runāt par savām problēmām

Runāšana par savām problēmām, atbrīvo tevi no spriedzes un stresa. Tu labāk runā par savām problēmām un dziļākām jūtām tikai ar cilvēkiem, kuriem tu patiesi uzticies. Un tas pierāda, ka tu īsti neuzticies savam partnerim.

Mīlestībā esot, tu runā pilnīgi par visu. Jums nav tabu tēmu. Tev ir pilnīgi vienalga, cik muļķīgi, neloģiski vai vāji tu varētu izskatīties otra acīs. Tu esi pārliecināts, ka tava mīļotā tevi sapratīs un pieņems tādu kāds tu esi.

  1. Kad jūs saista tikai iekāre, tad klusuma brīži liek justies neveikli

Neveiklais klusums tiek aizpildīts vai nu ar tukšu vāvuļošanu vai maigošanos. Skūpstīšanās, protams, nav nekas slikts, bet fakts, ka jums abiem šis klusums liek justies neveikli ir diskomforta pazīme.

Kad jūsu starpā ir mīlestība, tad klusums pat ir vēlams. Kad jums uz konkrētu brīdi apsīkst sarunu temati, tad jūs nejūtaties neveikli un nesteidzaties šo klusumu aizpildīt.

  1. Iekāres vadītās attiecībās kopīgā nākotne nav zināma

Neviens no jums nav īsti aizsācis šo tēmu, jo nevienam īsti nav skaidrs, kāds ir jūsu attiecību formāts un stadija. Jūs izbaudāt katru kopā pavadīto mirkli, izbaudāt izrādīto uzmanību un randiņus. Bet, kad jūs skatāties uz nākamajiem mēnešiem, jums nav pat pārliecības, ka jūs varētu un gribētu būt kopā.

Mīlestībā jūs abi esat runājuši par kopīgiem nākotnes plāniem un par kopīgu laika pavadīšanu. Jums nav uzreiz jākaļ kāzu plāni, bet jūs abi esat spējīgi iedomāties kopīgas vecumdienas, sēžot uz lieveņa un vērojot, kā mazbērni pagalmā spēlējas.

Avots: yourtango.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment