Zivis ir lieliska alternatīva gaļai. To var tvaicēt, vārīt, cept cepeškrāsnī vai cept uz pannas. Bet tikpat labi to var cept uz grila, iepriekš aromatizējot ar garšaugiem, garšvielām un mērcēm.
Grillēts lasis
Sastāvdaļas:
- Laša fileja – 2 gabali;
- Apelsīnu sula – 0,5 glāzes;
- Sojas mērce – 2 ēdamkarotes;
- Medus – 2 ēdamkarotes;
- Loki – 3 līdz 5 kāti;
- Ķiploki – 3 līdz 4 daiviņas.
Pagatavošana:
Nomazgājiet lokus, nosusiniet un sasmalciniet. Ielieciet tos dziļā ietilpīgā traukā.
Lokiem pievienojiet apelsīnu sulu, medu un nomizotus ķiplokus, kas izlaisti caur presi. Sajauciet visu ar sojas mērci un maisiet, līdz iegūstat viendabīgu konsistenci.
Iegūtajā marinādē ielieciet zivju fileju, pārbaudot, vai tajā nav asaku.
Pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz četrdesmit minūtēm.
Cepiet laša fileju uz labi sakarsēta grila, līdz tā ir pilnībā gatava un zeltaini brūna no visām pusēm, periodiski apgriežot un iesmērējot ar marinādi;
Gatavo laša fileju, ja vēlas, var pasniegt kā patstāvīgu ēdienu, kā arī ar jebkuru piedevu.
Uz grila ceptais lasis būs neiedomāji sulīgs, aromātisks un gards!