iPhone lietotāji sūdzas par nopietnām problēmām – tas var skart arī iPhone īpašniekus Latvijā

iPhone lietotāji sūdzas, ka jaunais Apple programmatūras atjauninājums slikti ietekmē viņu iekārtas akumulatora darbības laiku.

iPhone lietotāji regulāri cenšas pārbaudīt, vai viņiem ir jaunāko atjauninājumu versija.

Bet pirms atjaunināšanas pogas nospiešanas, ir kāds brīdinājums, ko vajadzētu ņemt vērā.

Daži lietotāji sociālajos saziņas līdzekļos ir sākuši sūdzēties, ka pēc iOS 16.5.1 (c) atjauninājuma instalēšanas viņu telefona baterijas darbība ir jūtami pasliktinājusies. Izklausās pazīstami?

Mēs visi zinām, ka programmatūras atjauninājumi ir būtiski mūsu ierīču aizsardzībai un funkcionēšanai, taču tie var izraisīt nopietnu neapmierinātību, ja atstāj negatīvu ietekmi uz mūsu dārgo akumulatora darbības laiku.

Tikai pirms divām nedēļām uz skatuves parādījās iOS 16.5.1 (a) atjauninājums, bet, pirms mēs pat paspējām to apjaust, tam dažas dienas vēlāk sekoja vēl viens atjauninājums – iOS 16.5.1 (c).

Cilvēkiem radies jautājums, kāda nozīme ir šādai ātrai atjauninājumu iznākšanai?

 

Apple tam ir izskaidrojums.

Atjauninājums iOS 16.5.1 (c) ir apzīmēta kā iOS “Ātrā drošības reakcija”— jauna veida programmatūra iPhone, iPad un Mac ierīcēm.

Saskaņā ar Apple sniegto informāciju, šie atjauninājumi sniedz būtiskus drošības uzlabojumus, īpaši Safari tīmekļa pārlūkprogrammai, WebKit un citām kritiskām sistēmas bibliotēkām.

Operētājsistēmas iOS 16.5.1 (c) ātrās izlaišanas mērķis bija novērst drošības kļūdu, kas izraisīja satraukumu iPhone lietotāju vidū, kas mēģina apmeklēt tādas vietnes kā Zoom vai Facebook, izmantojot pārlūkprogrammu Safari.

Šī kļūda radīja bažas par lietotāju tālruņu drošību, tāpēc atjauninājums bija būtisks, lai labotu situāciju.

Lai gan atjauninājums ir patiešām kritisks ierīces drošībai, daži lietotāji veikuši ierakstus Twitter, lai pievērstu uzmanību baterijas darbības problēmai.

Viens lietotājs norādīja: “Lai kādu slepeno mērci viņi ieliktu pēdējā iPhone atjauninājumā, tas nogalina manu bateriju. Vai tiešām tas bija vajadzīgs?”

Kāds cits neapmierināts lietotājs piebilst: “Kopš jaunākā Apple atjauninājuma mans tālrunis ir kļuvis par kabatas sildītāju un tas izlādē manu bateriju. Vai kādam vēl ir šī problēma?”

Pat lepnie iPhone 13 Pro īpašnieki jūt karstumu: “Mans iPhone akumulators nekad nav bijis tik slikts kā kopš šī atjauninājuma, un man ir iPhone 13 Pro. Līdz šim vienmēr viss ir bijis lieliski! Būtībā ideja skaidra – jaunais iPhone iznāks septembrī, tāpēc sačakarēsim esošo programmatūru.”

Tomēr biznesa vietnes ZDNet tehnoloģiju eksperti mums ir devuši kādas cerības.

Viņi norāda, ka akumulatora darbības laika samazināšanās pēc iOS atjauninājuma instalēšanas ir diezgan normāla parādība.

Acīmredzot iPhone tālruņiem pēc atjaunināšanas ir jāveic dažādi fona uzdevumi, patērējot vairāk akumulatora enerģijas nekā parasti.

Bet neuztraucieties, akumulatora darbības laikam vajadzētu atgriezties normālā stāvoklī, kad visi šie papildu uzdevumi būs pabeigti.

Ja pēc atjaunināšanas jūsu tālrunis ir nedaudz lēns, ZDNet piedāvā dažus trikus.

Viņi iesaka izmēģināt vecmodīgo telefona restartēšanu, atjaunināt lietotnes vai pat pārbaudīt, vai ir pienācis laiks nomainīt akumulatoru.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment