Pankūkas tiek uzskatītas par vienu no daudzpusīgākajām brokastīm lielākajai daļai mūsu valsts iedzīvotāju. Tās ir ātras, biezas pankūkas, kuras nav ilgi jāmīca un jācep.
Pankūkas var pagatavot no pavisam nedaudzām sastāvdaļām.Bieži vien pietiek ar miltiem un kefīru, sāli un cukuru. Var cept pankūkas ar raugu vai bez.
Tomēr, lai iegūtu garšīgas pūkainas pankūciņas, ir vērts zināt dažus noteikumus. Piemēram, pirms cepšanas mīklai ir jāļauj nostāvēties.Pastāstīsim, kā pagatavot pankūkas uz kefīra bāzes.
VIDEO:
Sastāvdaļas kefīra fritēm:
kefīrs – 500 ml;
cukurs – ēdamk;
sāls – ½ tējk;
olas – gab;
milti – 440 g;
cepamā soda – ½ tējk.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- 8 veiksmīgu cilvēku rīta paradumi, kurus viņi ievēro pat tad, kad ir pilnīgi noguruši
- Kā sterilizēt burkas 20 sekundēs bez verdoša ūdens vai cepeškrāsns: dalos ar neparastu metodi
- Bez kunkuļiem un pielipšanas pie pannas: kā pagatavot perfektas plānās pankūkas, kas neplīst
- Gaidāma neparasta ziema: tā būs vienlaicīgi gan siltākā, gan aukstākā
- Siļķes smēriņš, kas pazudīs no galda pāris minūšu laikā: izskatās dārgs, bet maksā nieka centus
- Mēness diena: kāpēc mūsu senči negribēja un pat nedrīkstēja iet ārā 22.novembra rītā








